Family Stock/Shutterstock
Les noves necessitats del mercat laboral i els avenços tecnològics demanen competències actualitzades a una velocitat que sovint els sistemes educatius tradicionals tenen dificultats per seguir. Les microcredencials han sorgit com solució innovadora i pràctica que ofereix formació ràpida i adaptada a les necessitats específiques del moment.
Són certificats que acrediten l'assoliment de competències o coneixements específics en àrees concretes. A diferència dels títols universitaris tradicionals, que poden requerir anys d'estudi, aquest model formatiu ofereix una via més flexible i modular per adquirir noves habilitats.
Les badges digitals o insígnies digitals són una manera eficient per als centres de formació o les administracions públiques d'acreditar i reconèixer competències específiques d’una manera verificable i reconeguda internacionalment. T’expliquem com dissenyar-les i emetre-les pas a pas.
Coneix com la Unió Europea, Espanya i Catalunya estan treballant per promoure aquest innovador model formatiu.
La Unió Europea destina fons específics per impulsar les microcredencials a través de les universitats públiques dels estats membres. Descobreix les recomanacions i requisits per accedir a aquests ajuts.
El passat 8 d’octubre, Pilar Moret, Cap de Secció de Coordinació de Polítiques del Servei de Mercat de Treball de la Diputació de Barcelona, va moderar la taula rodona "Políticas Locales en el Proceso de Transformación Digital" en el marc de la BNEW 2024. Durant la sessió es va parlar sobre el paper clau de les microcredencials al mercat laboral.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors