Butlletí Benestar
Octubre - Novembre 2020 - #126

Pobresa energètica

La Diputació de Barcelona destina 726.000 euros a favor d'entitats socials que gestionen habitatges d'inserció social

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona va iniciar, l’any 2014, un procés de col·laboració amb la Xarxa d’Habitatges d’Inserció Social (XHIS), coordinada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que té les funcions de determinar i atorgar el règim d’ajuts econòmics que poden rebre les entitats que formen part d’aquesta xarxa. [+]

Aquest any 2020, la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar; ha considerat necessari modificar el règim de col·laboració amb aquesta Xarxa per tal d’adaptar-lo a les competències que li són pròpies.

El finançament atorgat per aquesta Àrea és de 726.000 euros entre 83 entitats que s’han presentat a la convocatòria, representant un total de 1.436 pisos d’inclusió social, i anirà destinat a donar suport als programes socials que es desenvolupen en els pisos d’inserció, però no al finançament de les despeses de manteniment dels pisos, fet que correspon als departaments amb competència tècnica en matèria d’habitatge.

D’altra banda, també es fa necessari no duplicar el finançament públic existent i, per això, la Diputació de Barcelona s’ha plantejat la necessitat de finançar els processos tècnics d’inclusió social que desenvolupen aquestes entitats amb professionals socials com són: treballadors socials, educadors socials, psicòlegs o altres col·lectius especialitzats.

Aquesta convocatòria de subvencions per concurrència competitiva estava destinada a totes les entitats socials no lucratives, legalment constituïdes, que estesin adherides a la Xarxa d’Habitatge d’Inclusió Social (XHIS) i que disposessin de pisos situats al territori de la província de Barcelona per acollir en un habitatge digne a persones en situació d’exclusió social o en risc.

Els habitatges d’inserció es destinen a atendre persones que requereixen d’una atenció especial i seguiment i tutela durant un període de temps. Són persones que formen part de col·lectius com dones afectades per la violència masclista, persones amb drogodependències, persones sense llar, persones amb trastorn mental, persones preceptores de prestacions molt baixes, joves ex-tutelats, famílies en risc i altres situacions anàlogues.

Per atorgar la subvenció s’ha valorat l’existència d’un programa d’inserció social desenvolupat per l’entitat i també el compromís i  suport de l’ajuntament del municipi on està situat el pis, ja que la Diputació de Barcelona entén que amb aquest programa les entitats socials estan desenvolupant una acció social de fort impacte local.

Newsletter: Benest@r
Newsletter number: #126 - Octubre - Novembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar