Butlletí Benestar
Octubre - Novembre 2020 - #126

Addiccions

La Diputació de Barcelona i UNICEF signaran un conveni de col·laboració

El proper 20 de novembre, en el marc d’una jornada per commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants, la Diputació de Barcelona i UNICEF  signaran un conveni de col·laboració per a la promoció, difusió i avaluació dels drets de l’infant als ens locals de la província de Barcelona. [+]

El Dia Universal dels Drets dels Infants commemora l’aprovació del Tractat Internacional que, a l’any 1989, va establir els drets fonamentals de tots els infants, conegut amb el nom de Convenció sobre els Drets de l’Infant. L’aprovació d’aquesta convenció va ser ratificada, l’any 1990, pel govern espanyol  i obliga al seu total compliment i respecte, i la seva aplicació en l’entorn més proper dels infants i adolescents: els ajuntaments i les entitats. 

En aquesta mateixa direcció, la Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència estableix que els poders públics han de fer difusió i donar a conèixer els drets dels infants i adolescents (article 16), mitjançant polítiques públiques d’infància, en base a la situació dels infants i adolescents (art. 19) sense oblidar la importància de l’avaluació en la seva execució (art. 20). 

La situació econòmica, social i educativa derivada de la pandèmia COVID19, ha tingut un impacte especialment dur en el cas dels infants i dels adolescents; 
en aquest context, és necessari conèixer la situació de la infància i l’adolescència a la província de Barcelona per potenciar i promoure el compromís municipal vers els drets dels infants i adolescents. 

La signatura d’aquest conveni entre la Diputació de Barcelona i UNICEF ha de  donar suport a les polítiques d’infància, a nivell municipal, posant la mirada en els drets de tots els nostres infants i adolescents.

Newsletter: Benest@r
Newsletter number: #126 - Octubre - Novembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar