Butlletí Benestar
Octubre - Novembre 2020 - #126

Autonomia i dependència

Estratègia sobre els drets de les persones amb discapacitat (2020-2030)

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona, mitjançant la Gerència de Serveis de Benestar Social, ha participat recentment en la consulta que la Comissió Europea ha realitzat amb motiu de l’estratègia sobre els drets de les persones amb discapacitat 2021-2030. [+]

Durant 4 setmanes, la Comissió Europea ha sotmès a consulta el full de ruta que ha de culminar en un nou marc regulador en l’àmbit de les persones amb discapacitat. 

Aquesta iniciativa de la Comissió Europea es centrarà en l’aplicació de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i la consolidació dels corpus legislatiu de la Unió Europea en aquest àmbit. 

La nova estratègia te l’objectiu de garantir la inclusió i la participació social i econòmica de les persones amb discapacitat per a que puguin gaudir d’una plena inclusió social i econòmica, en igualtat de condicions, sense discriminacions i respectant plenament els seus drets. 

Aquesta estratègia ha de contribuir a la implementació del UNCRPD a la Unió Europea i a la consolidació de la legislació de la mateixa en aquest camp. Es tindrà en compte els compromisos adquirits en els tractats de la UE, la Carta de drets fonamentals, la UNCRPD, el pilar europeu de drets socials i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’aportació de la Gerència de Serveis de Benestar Social és la d’avançar, des del món local, en la territorialització del concepte de l’accessibilitat universal, el model de vida independent i garantir que cap persona amb discapacitat es quedi enrere en el procés de la digitalització que està vivint la societat. Les aportacions també assenyalen la importància de definir un sistema de cures de les persones amb discapacitat, així com també promoure un sistema educatiu i un mercat de treball inclusius amb aquest col·lectiu. 

Per a més informació, cliqueu aquí

Newsletter: Benest@r
Newsletter number: #126 - Octubre - Novembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar