Butlletí Benestar
Juliol - Agost - Setembre 2021 - #132

Addiccions

Nou document de suport als professionals: Guia d’Orientació per a famílies: Educar en l’ús saludable de les pantalles

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Les mesures de restricció a causa de la Covid 19 han modificat els nostres hàbits i han suposat una major exposició a les pantalles, sobretot, en els menors. [+]

Conscients del repte que suposa educar i acompanyar els fills i filles en l'aprenentatge digital en un entorn tan complex i en constant evolució, des del Centre SPOTT, s’ha elaborat la Guia d'Orientació per a famílies: Educar en l'ús saludable de les pantalles amb l'objectiu de promoure l'ús responsable i supervisat de les pantalles a l'àmbit familiar.

Les pantalles ens ofereixen molts avantatges i possibilitats, però hem de tenir present que els menors, tot i tenir més facilitat per utilitzar-les, no tenen la maduresa ni les competències necessàries per fer-les servir de manera segura i responsable. Les famílies són un element clau en l'educació digital dels fills/es, i la supervisió, l'acompanyament i l'orientació és essencial per promoure l'ús saludable de les pantalles en els menors.

La Guia és un document preventiu on les famílies trobaran informació sobre els riscos de l'ús excessiu o problemàtic de les pantalles (tauletes, videojocs, xarxes socials, plataformes com Netflix, HBO, etc) i recomanacions per educar en l'ús saludable de les pantalles atenent a les necessitats dels fills i filles en les diferents etapes evolutives. Es tracta d'una guia dinàmica, de fàcil lectura que proporcionarà a les famílies els conceptes bàsics per prevenir l'ús problemàtic de pantalles i aprendre a fer-ne un ús saludable en família.

Newsletter: Benest@r
Newsletter number: #132 - Juliol - Agost - Setembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar