Butlletí Benestar
Juliol - Agost - Setembre 2021 - #132

Addiccions

Nova Publicació: “Guia de recomanacions i recursos per al treball socioeducatiu a distància”

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Ja està disponible a la pàgina web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona la publicació “Guia de recomanacions i recursos per al treball socioeducatiu a distància”. [+]

Aquesta guia, ha estat fruït del treball realitzat amb col·laboració amb el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials  de Catalunya (CEESC) i en el marc del projecte transformador Infància i Adolescència: del risc a la igualtat, la salut i el benestar.

El projecte transformador Infància i Adolescència: del risc a la igualtat, la salut i el benestar té per objectiu promoure la igualtat d’oportunitats i la salut en la infància i l’adolescència, així com donar suport als infants i adolescents, i a les seves famílies, especialment en situació de vulnerabilitat, a través d’accions emmarcades en l’acompanyament als ens locals i als serveis socioeducatius.

La Guia ofereix un recull d’orientacions per als i les professionals per poder realitzar el treball socioeducatiu a distància, facilitant noves eines per a l’atenció i acompanyament a infants i adolescents i contribuint a reduir la bretxa digital.

Els serveis d’intervenció socioeducativa són centres oberts i altres recursos per a la intervenció amb la infància i adolescència, fora de l'horari escolar, que acompanyen en el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l’oci, i treballen per compensar les deficiències socioeducatives.

Durant la pandèmia de la COVID-19, tot i no ser declarats un servei essencial, el seu paper ha estat clau en l’acompanyament a l’escolarització i el benestar emocional dels infants i adolescents, i s’han adaptat a través de noves metodologies d’intervenció en línia.

La Guia recull també algunes de les experiències desenvolupades i alhora proposa noves eines per a la intervenció amb infants i adolescents, i l’acompanyament a les famílies, a través de recursos digitals amb noves potencialitats per al treball socioeducatiu.   

Es pot descarregar en versió PDF. A continuació l’enllaç a la publicació: https://llibreria.diba.cat/cat/ebook/guia-de-recomanacions-i-recursos-per-al-treball-socioeducatiu-a-distancia_65630

Newsletter: Benest@r
Newsletter number: #132 - Juliol - Agost - Setembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar