Butlletí Benestar
Juliol - Agost - Setembre 2021 - #132

Addiccions

Publicació del “Model del Servei d’Atenció Domiciliària Infantil 0-3 anys (SAID)”

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Ja està disponible a la pàgina web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona la publicació “Model del Servei d’Atenció Domiciliària Infantil 0-3 anys (SAID). Adreçat a dones gestants i famílies amb algun infant de 0-3 anys”. [+]

Aquesta publicació ha estat fruït de la col·laboració realitzada per un grup de treball, promogut des de la Secció de Recursos per la Infància i les Famílies, i l’Institut Universitari Avedis Donabedian-UAB, amb l’objectiu de dissenyar un programa d’atenció domiciliària a la infància (0-3 anys) i adreçat als ens locals.

El treball, dut a terme en cinc sessions, va consistir en: construir el marc conceptual de referència, identificar i analitzar experiències rellevants i, finalment, elaborar una proposta de model de servei/programa, així com recomanacions per al seu desplegament.

El grup de treball estava format per 18 persones especialistes en la matèria (educadores socials, treballadores familiars, treballadores socials i docents) i provinents, bàsicament, dels ens locals de la província, de l’àmbit universitari i de la salut, concretament de l’àmbit de pediatria. 

L’etapa 0-3 es considera una etapa vital pel desenvolupament de l’infant, i alhora, una etapa vital de màxima vulnerabilitat. Pels equips professionals dels serveis socials que atenen aquesta franja d’edat, incloent el període de gestació, és important poder detectar situacions considerades de risc potencial pel benestar de l’infant i de la seva família.

Per atendre de manera integral i integrada les necessitats detectades es considera rellevant que la intervenció i atenció estigui centrada en el context familiar i en l’entorn més proper a l’infant, és a dir, al seu domicili.

Per aquest motiu, des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social es considera necessari impulsar aquests projectes per garantir els drets dels infants en aquesta franja d’edat i, des dels serveis socials bàsics, es faci la intervenció en les situacions de risc dins l’entorn familiar i social.

El document es pot descarregar en versió PDF al següent enllaç:

https://llibreria.diba.cat/cat/libro/model-del-servei-d-atencio-domiciliaria-infantil-0-3-anys-said_65562

Newsletter: Benest@r
Newsletter number: #132 - Juliol - Agost - Setembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar