Butlletí Servei de Teleassistència
Març 2020 - #16

Campanyes i recomanacions

El Servei Local de Teleassistència impulsa el programa promoció de l’envelliment actiu i prevenció de riscos a través de campanyes al territori

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Les campanyes de promoció de l'envelliment actiu i prevenció de riscos formen part del pla d'atenció individual de la persona usuària i pretenen fomentar l'autonomia personal incorporant consells preventius i hàbits de vida saludable, alhora que volen incrementar la participació social de les persones usuàries a la seva comunitat. L'objectiu és fomentar un envelliment actiu i saludable entre les persones usuàries del Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona.

Aquestes campanyes, que aborden diferents temes d’interès, es materialitzen en trucades preventives en el marc del programa Parlem de..., es plasmen en diferents materials gràfics amb consells preventius i es complementen amb xerrades presencials al territori. 

Aquest 2020, un dels reptes del Servei Local de Teleassistència és donar a conèixer el programa a tots els municipis, un aspecte que considerem clau per poder oferir a totes les persones usuàries les eines que el servei posa a la seva disposició per millorar la seva qualitat de vida, incrementar la seva autonomia i enfortir els vincles amb la comunitat.

Tot i que les persones usuàries són les principals receptores d’aquest programa, els municipis poden suggerir que les xerrades s’adrecin a tota la ciutadania o que esdevinguin sessions informatives per als professionals del territori. 

Actualment, les xerrades que s’ofereixen són les següents: 

Coneix el Servei Local de Teleassistència’ on s’explica com funciona el servei, els perfils professionals que intervenen, el valor de les unitats mòbil, així com de la tecnologia complementària adreçada a la persona i a prevenir riscos a la llar. Aquestes xerrades son idònies perquè les persones usuàries o interessades puguin resoldre dubtes amb els i les professionals del servei. 

Vèncer els límits, consells pràctics per la vida diària on es faciliten recomanacions i estratègies per a la vida quotidiana, per prevenir el risc de caigudes, afavorir la mobilitat en els diferents àmbits domèstics o proposar ajudes tècniques, així com estratègies per millorar la memòria. 

Vèncer els límits, ús d‘Internet, xarxes socials i tràmits en línia és una sessió que respon a la necessitat de reduir l’escletxa digital per raó d’edat i té la finalitat que les persones usuàries es familiaritzin i desmitifiquin les noves tecnologies. El que es pretén és reduir l’aïllament i el sentiment de soledat de les persones, així com oferir-los eines pràctiques per la vida diària, com per exemple, fer tràmits en línia. 

Al teu costat, fem un entorn més segur és una sessió que té la finalitat de d’enfortir la seguretat de les persones grans a la llar i al carrer, a través d’informació i recomanacions per identificar situacions on es poden donar estafes o robatoris, així com mesures preventives per evitar-les. Es fa en col·laboració amb Mossos d'Esquadra.

Al teu costat, fem una llar més segura és una sessió on s’identifiquen possibles riscos a la llar, mesures preventives relacionades i les actuacions a seguir en cas d'emergència. També es donen a conèixer els dispositius de seguretat a la llar que actualment te el Servei Local de Teleassistència (detectors fum/foc, gas i monòxid de carboni). Es fa en col·laboració amb Bombers de la Generalitat

Aquestes xerrades son participatives i poden ser sol·licitades pels ajuntaments. Així mateix, el Servei Local de Teleassistència també ofereix sessions a mida en temes d’interès que puguin tenir els municipis. 

Per demanar informació sobre el programa o concertar una presentació a territori podeu contactar amb l’adreça de correu teleassistencia@diba.cat 
 

Newsletter: Servei Local de Teleassistència
Newsletter number: #16 - Març 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar