Butlletí Servei de Teleassistència
Novembre 2023 - #23

Col·laboracions

Campanya de prevenció de risc d’incendi al Servei Local de Teleassistència

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Aquest mes d’octubre amb l’arribada de la tardor des del Servei Local de Teleassistència (SLT), en col·laboració amb Bombers de la Generalitat, s’iniciarà la Campanya de prevenció de risc d’incendi que estarà activa durant l’hivern. [+]

Des de l’any 2015 el SLT i Bombers treballem en coordinació en els àmbits de prevenció i detecció dels riscos d’incendi a les llars de les persones usuàries i el seu entorn.

Aquesta col·laboració se centra principalment en campanyes preventives amb consells per prevenir i actuar en cas d’incendi, la formació dels i de les professionals del SLT, i l’assessorament en el desplegament de dispositius de foc i fum a les llars de les persones usuàries. 

En relació a les campanyes preventives aquestes es porten a terme en tres formats: trucades telefòniques, material escrit  i xerrades.

  • Trucades telefòniques: dins el programa Parlem de... es realitzen trucades per oferir consells i prevenir riscos relacionats amb els incendis a la llar com per exemple no apropar les estufes a les cortines, cobrellits o sofàs, comprovar sempre que els fogons estan apagats en acabar de cuinar, o, si l’escala de veïns és plena de fum no sortir i quedar-se dins de casa amb la porta tancada, entre d’altres. Durant el 2023 s’han realitzat 424 trucades amb aquests consells.
  • Material escrit en format díptic on es recullen tot els consells i que reparteixen al domicili tant les coordinadores de zona en les seves visites com els i les tècniques d’unitat mòbil.
  • Xerrades als municipis amb la participació de Bombers on s’explica quins riscs d’incendi poden haver i com prevenir-los, així com què fer en cas que hi hagi un incendi a la nostra pròpia llar o a l’entorn.

Pel que fa als dispositius de seguretat, a 31 d’agost, hi ha instal·lats 15.379 dispositius de fum, 6.548 dispositius de gas, i, 126 de monòxid de carboni en les llars del SLT, que representen un 83,8% del total de dispositius de seguretat. En cas de necessitat des del SLT es mobilitza als Bombers de la Generalitat que es desplacen al domicili de la persona usuària. Durant el 2023 s’han donat 157 mobilitzacions per alertes generades pels dispositius de fum i gas, i 119 per obertura d’habitatges.

D’altra banda, valorem molt positivament la formació especialitzada als i les professionals del SLT que des de Bombers es porta a terme, tant al personal del centre d’atenció com al d’intervenció domiciliaria per prevenir situacions de risc, com donar informació a la persona usuària quan hi ha un incendi i sobre la instal·lació òptima dels detectors. Durant el primer trimestre del 2023 tot el personal del SLT ha fet una nova formació a càrrec del cos de Bombers de la Generalitat.

Newsletter: Servei Local de Teleassistència
Newsletter number: #23 - Novembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar