Butlletí Servei de Teleassistència
Novembre 2023 - #23

Col·laboracions

El Servei Local de Teleassistència amplia la col·laboració amb Protecció Civil

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Arrel de la signatura del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya al 2022, des del Servei Local de Teleassistència (SLT) hem ampliat els àmbits de treball conjunt amb Protecció Civil. [+]

Tot i que des del SLT  ja treballàvem de manera col·laborativa, especialment en situacions d’emergència climàtica alertades pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), valorem molt positivament aquest nou marc de col·laboració que amplia i regula el compromís de treball en l’àmbit de la prevenció.

En concret, s’han acordat nous canals de comunicació bidireccional entre el centre d’atenció del SLT i el CECAT ampliant les situacions que es comuniquen, amb l’objectiu d’actuar de manera més ràpida i eficient a l’hora de donar les pautes d’actuació a les persones usuàries del servei quan hi ha una alerta meteorològica, incendi o aiguat, entre d’altres.

A més d’aquestes trucades d’emergència, hem iniciat noves línies de col·laboració en altres aspectes també relacionats amb el Programa de prevenció de riscos i foment de l’autonomia personal del SLT.

D’una banda, cal destacar la revisió i actualització dels diferents “Parlem de...” on es recullen de forma preventiva i proactiva consells per evitar riscos, així com la incorporació de noves temàtiques com els riscos químics o la importància de tenir preparat un kit d’emergència amb tot el que ha d’incloure.

D’altra banda, estem treballant en l’elaboració de nous materials escrits i en la possibilitat d’oferir als municipis una xerrada que inclogui tota la informació pràctica sobre els diferents riscos i donar pautes a les persones usuàries del SLT de com estar preparades per afrontar-los.

Durant el 2023 (de gener a setembre) des del SLT s’han realitzat més de 44.000 trucades relacionades amb consells de prevenció per campanyes de calor i fred a més d’alertes meteorològiques o incendis.

Newsletter: Servei Local de Teleassistència
Newsletter number: #23 - Novembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar