Butlletí Servei de Teleassistència
febrer de 2017 - #7

Novetats

Resposta Eficient en Teleassistència (RET), un nou model d’atenció centrada en les persones

Font: Tunstall Televida

Font: Tunstall Televida

A partir d’abril de 2017, el Servei Local de Teleassistència implementarà un nou model d’atenció centrat en les persones, el model de Resposta Eficient en Teleassistència o model RET, el qual basa la seva filosofia en donar una resposta adaptada a les necessitats de cada persona amb una major eficiència i un alt valor tecnològic.

Aquest model permet establir la tipologia de prestació de servei que necessita cada persona en funció del seu perfil, els seus riscos i les seves necessitats. En aquest sentit, s’intensifica l’atenció en persones en situació de riscos o vulnerabilitat i s’evita l’excessiva protecció en aquelles amb més autonomia a través d’accions preventives i participatives. Aquest nou model també contempla, des d’un inici, l’assignació de la tecnologia de suport i de les prestacions que millor responguin a les necessitats concretes de la persona.

En aquest nou model, la persona és el centre d’atenció. Per tant, cada persona usuària rebrà una intensitat diferent de servei, així com diferents prestacions, segons les seves necessitats concretes. 

Per fer-ho, les persones usuàries es classificaran en 3 nivells de suport, segons les seves relacions socials, els seu nivell de salut i si disposen o no de cuidador professional en el domicili. A més, hi ha un quart nivell de risc que s’activa en situacions concretes, com ara risc de maltractaments, suïcidi, catàstrofe natural, o d’altres casos específics.

Tot i que els diferents nivells inclouen un seguit de prestacions i de tecnologia associada, com a novetat, es potenciarà que la pròpia persona usuària participi activament en l’elecció de les diferents prestacions que considera que poden ser útils en el seu dia a dia, perquè pugui adaptar el servei a les seves necessitats i al seu estil de vida.

A cada nivell de suport li correspon una intensitat de seguiments ordinaris telefònics i presencials, segons l’esquema que es mostra a continuació: 

A més dels seguiments, aquest model personalitzat integra l’assignació de dispositius de seguretat (fum, gas, CO2, mobilitat i caigudes) i campanyes preventives mitjançant tres canals: telefònicament, a través de díptics o documents web i tallers i xerrades presencials al territori.

Durant aquests mesos s’està realitzant l’actualització de dades de les persones usuàries per tal de poder implantar el nou model a partir de l’abril d’enguany. Es preveu que al setembre el RET estigui aplicat a totes les persones del servei, que tindran uns nivell de suport assignats i un pla d’atenció personalitzat.

En definitiva, aquest model, té els següents objectius: 

  • L’ampliació de la resposta del servei amb l’increment de prestacions
  • Una gestió més eficient i sostenible dels recursos
  • El foment de l’envelliment actiu i saludable amb una aposta clau per les accions preventives
  • Un alt valor tecnològic

Newsletter: Servei Local de Teleassistència
Newsletter number: #7 - febrer de 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
teleassistencia@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar