Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 54 (desembre 2022) - #54

Notícies

Pot la intel·ligència artificial ajudar a construir un món tecnològic més ètic?

La tecnologia, i la intel·ligència artificial en particular, podria servir per empoderar les persones usuàries i ajudar-nos a avançar cap a un món més èticament desitjable. La manera en què els usuaris usen la tecnologia pot crear noves oportunitats per aconseguir beneficis ètics per a la societat. Aquest és l’enfocament que proposa Joan Casas-Roma, investigador de la UOC, en el manifest publicat en obert «Ethical Idealism, Technology and Practice: a Manifesto».
 



Els desafiaments ètics de la humanitat, tinguin o no a veure amb la tecnologia, no són realment un problema tecnològic, sinó social. Podem repensar la manera en què dissenyem la tecnologia i la intel·ligència artificial i recolzar-nos-hi per construir una societat més ètica.
 

Aquest és l'enfocament que planeja Joan Casas-Roma, investigador del grup Smartlearn, dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), en el manifest publicat en obert «Ethical Idealism, Technology and Practice: a Manifesto». Per entendre com cal dur a terme aquest canvi de paradigma, és necessari retrocedir una mica en el temps.
 

Podeu seguir llegint sobre aquesta informació aquí.


Font: UOC

Newsletter: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Newsletter number: Núm. 54 (desembre 2022)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram