Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 59 (maig 2023) - #59

Notícies

Com fer reflexionar els infants de manera crítica sobre cultura digital [+]

El projecte de recerca de la UOC «Dissenyem per una mirada crítica a la cultura digital», que vol promoure la reflexió crítica entre els nens i les nenes sobre qüestions relacionades amb la cultura digital, ha impulsat una sèrie de tallers lúdics en escoles de Barcelona per reflexionar sobre les notícies falses, les persones influenciadores i el ciberassetjament. Fent servir un telèfon mòbil, els nens i les nenes han elaborat productes animats de les diferents temàtiques.



La iniciativa, liderada pel grup Mediaccions dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, ha permès parlar sobre les notícies falses, les persones influenciadores i el ciberassetjament a l'Escola Pública Ramon Llull, l'Escola Farigola del Clot i l'Escola Miralletes.


En el marc del projecte, s'han fet un seguit de tallers lúdics adreçats a més d'un centenar d'alumnes de sisè de primària, edat en la qual habitualment els infants comencen a tenir dispositius mòbils, i s'introdueixen en el món de les xarxes socials. Les activitats s'han organitzat seguint la metodologia anomenada "pensament de disseny" (Design Thinking, en anglès), que utilitza tècniques i dinàmiques de treball en equip. Els tallers es van distribuir en tres fases: presentació del projecte, recerca i creativitat, i prototipatge.


Podeu completar aquesta informació aquí.


Font: UOC 
 

Newsletter: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Newsletter number: Núm. 59 (maig 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram