Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 61 (juliol 2023) - #61

Convocatòries

Ajuts per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació [+]

S’han publicat les bases de la Convocatòria d’ajuts per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació, que compta amb un pressupost de 5 milions d’euros per a finançar projectes de comunicació i divulgació d’entitats públiques i privades que acostin la investigació, la tecnologia i la innovació a la ciutadania. El termini per a la presentació de sol·licituds s’obrirà el proper 1 de setembre i finalitzarà el 10 d’octubre de 2023.

 




Les línies d’actuació d’aquesta edició de la Convocatoria de ayudas para el fomento de la cultura científica i de la innovació són les següents:
 

a) Projectes de comunicació social de la ciència i la tecnologia.

b) Programa anual d’activitats de les Unitats de Cultura Científica i de la Innovació, especialitzades en periodisme científic, divulgació i altres activitats de cultura científica.

c) Fires de la Ciència, on joves estudiants no universitaris, amb l’ajut del professorat, exposen projectes experimentals portats a terme en els centres escolars.

d) Projectes Singulars.


Sota l’etiqueta de projectes singulars es finançaran, amb períodes d’execució de fins a 24 mesos, tres tipus de projectes amb unes característiques molt concretes quant al tipus d’entitats que ho poden sol·licitar, el mode de presentació i els objectius:
 

  • Ciència ciutadana. Projectes de ciència ciutadana per a activitats que involucren al públic en la investigació científica, presentats en coordinació d’un mínim de dos entitats, una d’elles un agent de l’àmbit de la investigació i l’altra, d’una d’aquestes tres branques: societat civil organitzada, teixit productiu o empresarial i institucions públiques.
     

  • ACTS: Art, Ciència, Tecnologia i Societat. Per al finançament de projectes que plantegin sinergies i generin espais de coneixement format entre aquests àmbits, presentats en coordinació d’un mínim de: un agent de l’àmbit de la creació i producció artística nacional actual (artistes, museus, fundacions, etc.) i un altre provinent de la investigació científica nacional (centres d’investigació, universitats, etc.).
     

  • Investigació i pràctica en la comunicació científica. Per al finançament de projectes que fomentin que les activitats de comunicació científica estiguin informades pels últims coneixements derivats de la investigació, a la vegada que generin nou coneixement, presentats en coordinació amb un mínim de dos entitats nacionals, entre les quals s’inclogui almenys un agent de l’àmbit de la investigació que realitzi investigació social relacionada amb la  comunicació científica i un altre que executi accions de comunicació social de la ciència.

 

Trobareu tota la informació i les bases de la convocatòria aquí.

 


Font: FECYT 

Newsletter: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Newsletter number: Núm. 61 (juliol 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram