Butlletí e-Comerç
Gener 2023 - #176

Ana Maria Martínez presenta al territori els fons Next Generation EU, amb un total de 490.000€, per donar suport a l’activitat comercial en zones rurals

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El passat dimarts 24 de gener, la diputada de Comerç, Ana Maria Martínez, va presentar al Consells Comarcals d’Osona, Bages, Berguedà, Moianès i Anoia, el projecte Next Generation EU Zones Rurals que es desenvoluparà al llarg d’aquest 2023. 

Seran  612.500€ que es destinaran per donar suport al teixit comercial local dels municipis de menys de 5.000 habitants d’aquestes comarques. La corporació aportarà al projecte 122.500 €, un ajut que s’emmarcarà en la inversió 4 (suport al comerç), de la component 13 (impuls a la PIME), del Pla de recuperació esmentat.

«Comerç rural i essencial: innovador, sostenible i eficient» és un projecte de dinamització i modernització del comerç rural com a estratègia de sostenibilitat territorial que té per objectiu frenar la despoblació rural millorant tant l’aprovisionament de la població en els comerços rurals, com la sostenibilitat i viabilitat del sector.
 
L'àmbit d'intervenció abasta 125 municipis de menys de 5.000 habitants situats en cinc comarques de la província de Barcelona amb un caràcter rural més intens i alhora més envellides (Osona, Bages, Berguedà, Moianès i Anoia). 

La diputada de Comerç, Ana María Martínez va explicar als membres dels Consells Comarcals assistents com s’organitza el projecte, el qual te un total de 10 accions de naturalesa diversa i integral, que busquen accelerar la transició digital i ecològica, i enfortir la cohesió social i territorial. Algunes d'aquestes accions transversals són la creació d'un espai web de comerços rurals, una campanya de promoció conjunta o la posada en marxa d'una plataforma digital supramunicipal per a l’intercanvi agroalimentari de proximitat.

Newsletter: e-Comerç
Newsletter number: #176 - Gener 2023

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat