Butlletí e-Comerç
Gener 2023 - #176

Comerç informa

Presentació del Catàleg de serveis 2023

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El Catàleg de serveis de comerç és l’inventari integral  dels recursos d’assistència i cooperació que la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona posa a disposició dels ens locals del territori per facilitar la prestació dels serveis i activitats que es destinen a la ciutadania en l’àmbit del comerç.

El 17 de gener passat la Gerència de Serveis de Comerç va presentar el Catàleg de serveis 2023 adreçat als municipis de la província. La presentació es va fer en línia i hi van assistir uns 180 representants dels diferents ens locals de la província de Barcelona. 

La diputada delegada de Comerç, Ana María Martínez, va destacar la importància del comerç local com a motor de desenvolupament econòmic en el territori i el paper de la Diputació de Barcelona, en concret de la Gerència de Serveis de Comerç, per fer que aquest comerç sigui competitiu, igualitari —respectant el gènere— i sostenible. La Gerència de Serveis de Comerç ha d’acompanyar els ens locals en la implementació de les polítiques públiques en l’àmbit del comerç local.

Tot seguit, Encarna Perán, cap de l’Oficina de Teixit Comercial Local, i Georgina Xufré, cap de la Secció de Suport Territorial, van presentar el Catàleg de serveis 2023, dotat amb 2,57 milions d’euros. Pràcticament la totalitat de l’increment respecte a l’any passat es dedicarà al fons de prestació. Tal com es va anunciar a l’inici del mandat, aquest Catàleg és continuista i estable, per tal que els ens locals puguin disposar d’una oferta de recursos que els permeti planificar les seves actuacions a llarg termini. 

Enguany, cal destacar dues novetats: la millora de l’objectivació i la transparència en l’aplicació dels criteris de valoració i requisits de concessió, així com la llista de reserva per atendre sol·licituds desestimades per esgotament dels recursos.

Finalment, es presenten tres tipus de recursos:

  • Econòmics: suport al foment del teixit comercial, de serveis, mercats i fires locals, que implica cooperació comercial entre diversos ens locals; projectes singulars de suport al teixit comercial, mercats i fires locals, i estudis del teixit comercial, mercats i fires locals, tècnics i materials. 
  • Tècnics: grup d’interrelació per promoure l’activitat comercial.
  • Materials: servei d’acompanyament als ens locals i associacions del teixit comercial, i servei de préstec de carpes.

Podeu trobar aquests recursos a https://www.diba.cat/web/comerc/catalegserveis

També podeu descarregar la presentació del 17 de gener aquí

Newsletter: e-Comerç
Newsletter number: #176 - Gener 2023

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat