L'Aparador - 24 d'abril de 2015

Butlletins
24 d'abril de 2015 - #100

Des del món local

Els alumnes de 3r d'ESO de Palau-solità i Plegamans aprenen a ser consumidors responsables

Accions divulgatives amb joves

Accions divulgatives amb joves

En la setmana del 16 al 20 de març, 152 alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Ramon Casas i Carbó de Palau-solità i Plegamans  han realitzat un crèdit de síntesi sobre consum en què han col·laborat l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) i tècnics de consum de la Diputació de Barcelona.

El tema entorn del qual es desenvolupen totes les activitats del crèdit de síntesi és el Consum i l'explicació sobre els drets i deures dels consumidors, la influència de la publicitat en l'elecció de les persones consumidores i per últim, l'anàlisi de situacions en les quals pot aparèixer un conflicte de consum a partir de diversos casos pràctics que es resolen en grup.

Aquesta és la 8a edició del crèdit de consum que realitza aquest centre educatiu.  Per introduir el tema els alumnes van visitar una exposició instal·lada a l'institut per transmetre qüestions bàsiques sobre consum com la informació que han de contenir les etiquetes dels productes, els drets dels consumidors i quan i com es poden fer reclamacions entre altres qüestions. La setmana del crèdit va incloure també la visita a una oficina mòbil d'atenció al consumidor que la Diputació de Barcelona va traslladar fins a la porta de l'institut. Allà es va explicar als nois i noies les funcions de les oficines d'atenció al consumidor i van treballar casos pràctics en la resolució de reclamacions.
 
Per últim, se'ls va recordar que l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans compta amb una Oficina d'Informació al Consumidor (OMIC) a on pot anar la ciutadania per resoldre qualsevol dubte relacionat amb els seus drets com a consumidors i per tramitar reclamacions o queixes si es considera que s'han vulnerat els seus drets. L'OMIC es troba a la Casa Consistorial (plaça de la Vila, 1). Es pot demanar cita al telèfon 93.864.80.56. L'horari d'atenció al públic és de 9 a 14 h, de dilluns divendres. També es pot contactar amb l'OMIC mitjançant l'adreça electrònica omic@palauplegamans.cat


Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum