L'Aparador - 12 de març de 2014

Butlletins
12 de març de 2014 - #85

Consum a Europa

16a. Edició del Dia Europeu del consumidor: "La protecció del consumidor i la inclusió social en temps de crisi"

16a. Edició del Dia Europeu del consumidor

16a. Edició del Dia Europeu del consumidor

El proper 15 de març és el Dia Mundial dels Drets del Consumidor. Aquest dia es promou els drets fonamentals de tots els consumidors, per exigir que els seus drets siguin respectats i protegits, i per protestar contra els abusos del mercat i les injustícies socials que, moltes vegades, se'n deriven. A Europa, però, es celebra un dia abans, el 14 de març, i aquest any toca un tema molt important i de tremenda actualitat: "La protecció del consumidor i la inclusió social en temps de crisi."

Fis i tot en temps de crisi, els consumidors tenen els seus drets. Aquests drets són jurídicament vinculants i una crisi de llarga durada no pot ésser utilitzada com excusa per a la manca de compliment d'aquests. Quins reptes tenen davant els responsables polítics en l'àmbit de la protecció dels consumidors? Són els organismes encarregats de fer-ho complir suficientment eficaços o són els drets dels consumidors només un miratge en aquests temps difícils? Com cal lluitar contra el sobreendeutament i l'exclusió financera?

Durant la conferència es debatrà sobre aquestes qüestions tant fonamentals. Tot just dos mesos abans de les eleccions europees, les parts interessades tindran de nou la possibilitat de debatre qüestions clau de política dels consumidors amb el govern i els representants d'institucions de la UE.

Més informació


Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum