L'Aparador - 23 d'abril de 2014

Butlletins
23 d'abril de 2014 - #88

Consum a Europa

Desembre 2015: fi del roaming

Font: Parlament Europeu

Font: Parlament Europeu

Recentment, la Comissió Europea va presentar el resultat d'una enquesta realitzada a 28.000 ciutadans europeus sobre l'ús dels telèfons mòbils quan viatgen a altres països de la Unió Europea.

Segons aquesta enquesta, el 94% dels europeus que viatja fora del seu país limita l'ús de l'internet en el mòbil a causa dels costos d'itinerància (roaming), un 47% mai utilitza internet en el mòbil quan es troba en un altre país i el 70% limita les trucades a països estrangers.

Però això ben aviat s'acabarà si s'aprova la proposta de Reglament de la Comissió per un "Continent connectat: mercat únic de les telecomunicacions per al creixement i l'ocupació". Segons aquest projecte de llei, al qual el Parlament ha donat suport, a partir del 15 de desembre de 2015, l'ús del mòbil en un altre estat membre de la Unió Europea per a trucar, enviar missatges o descarregar dades costaria el mateix que en el país d'origen.

Els estats membres de la UE continuaran ara la revisió de la proposta de Reglament, de manera que la Comissió espera obtenir el seu acord final abans que conclogui 2014.

Enllaços:

- Què és el roaming? Roaming significa itinerància de dades. En telefonia mòbil és el servei mitjançant el qual es poden enviar i rebre trucades utilitzant xarxes telefòniques de companyies estrangeres quan s'està fora del país d'origen.

- Enquesta

- Reglament del Parlament Europeu i del Consell pel qual s'estableixen les mesures relatives al mercat únic europeu de les telecomunicacions per tal d'aconseguir un continent connectat.- COM (2013) 627

Vídeo amb les declaracions de la vicepresidenta de la Comissió Europea Neelie Kroes Neelie Kroes, Vicepresidenta de la Comissió Europeademanant els vots per a posar fi als costos d'itinerància:

"Aquest vot és la resposta que dóna la UE a les expectatives dels ciutadans. Es tracta precisament de la raó de ser de la Unió: fer la vida dels europeus més fàcil i més barata. Gairebé tots depenem en la nostra vida diària de les connexions a les xarxes mòbils i a Internet. Hem de saber, per tant, que comprem, sense que se'ns enganyi, i tenir la possibilitat de canviar d'opinió. Les empreses, per la seva banda, han de tenir l'oportunitat de dirigir-se a tots i cadascun de nosaltres, i aquest nou Reglament l'hi posa més fàcil. Tothom surt guanyant. Aquest vot ens permet anar més enllà, un bilió de dispositius en tota Europa. Amb el vostre suport guanyarem aquesta batalla".


Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum