Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2021-2022 -novembre
Go top

A fons

 

Què faran els participants de CUEME per impulsar l’Agenda 2030?

 
  Alumnat de l'escola de Moià

Alumnat de l'escola de Moià

 

A la Jornada del 15 d’octubre vam escoltar les respostes de diferents agents que participen al Programa a aquesta pregunta. Vam recollir aportacions de les escoles, dels ens locals, de col·laboradors externs, de la universitat i també de l’audiència. Tots treballen conjuntament per fomentar una educació de qualitat, però a més hi ha molts altres objectius que també treballen directament. 

Us resumim les principals idees que ens van compartir:

 
 

La veu de la Universitat: l’Educació com a pilar de l’Agenda 2030

 
  Presentació de la ponent Pastora Martínez Samper

Presentació de la ponent Pastora Martínez Samper

 

La professora Pastora Martínez Samper, des de la seva posició de vicerectora de Globalització i Cooperació de la UOC, respon a la pregunta de com pot el CuEmE impulsar l’Agenda 2030. I enfila el seu discurs amb una cita d'Hanna Arendt: L’educació és el punt on decidim si estimem prou el món per assumir una responsabilitat envers ell, per exemplificar com l’educació pot actuar com a motor per a l’Agenda 2030. Però, què és l'Agenda 2030?

 
 

Més recursos per educar per al Desenvolupament Sostenible

 
 

  

 
Go top

Actualitat

 

Convoquem de nou la comunitat de pràctica

 
  Crèdits: Andrii Yalanskyi / shutterstock.com

Crèdits: Andrii Yalanskyi / shutterstock.com

 

La comunitat de pràctiques es celebrarà el pròxim dia 2 de desembre de manera no presencial. El tema principal de la comunitat aquest any és el d’obrir la mirada del programa a serveis i no només a productes, buscant com adaptar aquests serveis a les diferents fases del projecte. També es treballarà el com vincular els productes o serveis als objectius de desenvolupament sostenible en base a l’agenda 2030.

 
 

Incorporem la perspectiva de gènere a la formació

 
  Sessió de formació del CuEmE

Sessió de formació del CuEmE

 

Avançant en la integració de l’Agenda 2030 al Programa, aquest curs la formació incorpora continguts específics sobre la coeducació i el desenvolupament sostenible.

En les segones sessions grupals, que s’estan realitzant entre el 25 d’octubre i el 8 de novembre, les i els participants estan treballant de forma teòrica i pràctica la metodologia per aplicar la coeducació en diferents moments de la cooperativa.

 
Go top

El kit CuEmE

 

Novetats del Kit

 
  Passes per crear una cooperativa

Passes per crear una cooperativa

 

Hem incorporat al Kit els dos últims vídeos de la sèrie d’audiovisuals de suport als tallers que realitzen els ens locals. Són els vídeos Què és una cooperativa i Passes per crear una cooperativa que podeu utilitzar al taller de Constitució de la cooperativa. En el primer, es presenten, i exposen les característiques de les cooperatives i les diferencien respecte d’altres tipus d’empreses. En el segon es detallen les diferents passes a seguir a l’hora de constituir la cooperativa.

 
 

El Kit CuEmE t'ajuda

 
 

 

Ara que les cooperatives CuEmE ja han arrencat, us volem recomanar els recursos de Contingut clau. Els trobareu a l’inici de cada fase del projecte educatiu, en un document descarregable en format Word. Els continguts clau recullen teoria sobre cada fase del projecte educatiu, expliquen conceptes sobre cooperativisme i amplien la informació bàsica per a que els tutors i tutores tinguin un coneixement fonamentat sobre el tema. En aquest primer trimestre són especialment útils, ja que les primeres fases de la cooperativa són les més feixugues del curs. 

 
Go top

Experiències CuEmE

Arrencada i presentació del Programa

Productes de les cooperatives de Cerdanyola

Productes de les cooperatives de Cerdanyola

Enguany Cerdanyola i Mollet posen en marxa la seva desena edició del Programa. Les seves cooperatives comencen un camí de compromís, responsabilitat i treball en equip. També Martorell i Viladecavalls activen el curs CuEmE amb una sessió presencial organitzada des de l'ens local per acompanyar i sensibilitzar els infants envers el cooperativisme. 

Ens preparem per emprendre

Escola Can Palmer Viladecans

Escola Can Palmer Viladecans

Els futurs cooperativistes de les escoles de Viladecans, Súria i Collbató, han començat a reflexionar i analitzar què significa emprendre i quines habilitats són necessàries per portar a la pràctica un objectiu com crear una cooperativa. És el moment de pensar en les nostres habilitats i com aprofitar-les i millorar-les amb l’ajuda del grup per créixer i fer créixer el projecte.

Suport dels ens locals a la constitució de les cooperatives

Escola Gassó i Vidal de Ripollet

Escola Gassó i Vidal de Ripollet

Les escoles de Barberà del Vallès i Ripollet han rebut aquests dies la visita de tècnics locals que els han explicat diferents aspectes a tenir en compte a l'hora de constituir la seva cooperativa .

Montornès col·labora amb una entitat social en una acció transformadora

Alumnat de l'escola Palau d'Ametlla de Montornès

Alumnat de l'escola Palau d'Ametlla de Montornès

Una part de la recaptació de les cooperatives creades a l'escola Palau d’Ametlla el curs passat, es destinarà a una plantada d'arbres al municipi de la ma de Montornès Animal. L'escola i l'entitat treballen per definir l’espai i la data d'aquesta activitat.

Go top

En el butlletí vinent parlarem de…

El treball de les comunitats de pràctica

Crèdits: shutterstock.com Crèdits: shutterstock.com

Crèdits: shutterstock.com

Crèdits: shutterstock.com

Compartirem amb vosaltres el coneixement que hem generat a partir del treball de la comunitat de pràctica. A més, com és habitual, us assenyalarem els recursos que el Kit us ofereix per treballar les primeres fases del Programa i us mostrarem com treballen municipis i escoles el Programa a l'apartat d'experiències.

Si encara no estàs subscrit, et convidem a fer-ho aquí.

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X