Butlletí TTT - abril 2022 - Mentalitat de creixement

Destaquem

D'acord! ja sé què significa tenir una mentalitat de creixement, i ara què? per on començo?

Ara el primer pas és alliberar-se del gran pes que suposa la por de no estar a l’altura de les circumstàncies o de cometre errors, perquè aquest pensament és limitant i es correspon amb una mentalitat fixa, contrària a la mentalitat de creixement.

Ja ho diu l’Alicia Pomares al seu article, s'ha de substituir el “no puc o no sé” per “encara no puc o no sé”, això permetrà veure que aquestes limitacions son temporals, que no son inamovibles o insalvables i que està a les teves mans poder créixer personalment i laboralment.

A més, se sap que la majoria de les capacitats es poden millorar amb esforç i pràctica, llavors, el següent pas és prendre consciència de les pròpies capacitats i limitacions, valorar quines d’aquestes capacitats es volen potenciar i en quines limitacions interessa treballar per poder superar-les.

Una bona estratègia per aconseguir créixer seria plantejar les següents qüestions:

  • Quin és el meu objectiu a curt i mitjà termini?
  • Què haig de millorar per aconseguir-ho?
  • Estic disposat/da a fer els canvis necessaris?
  • Què és el que vull canviar? Hàbits? Creences?...
  • Quines eines necessito per aconseguir aquest canvi?
  • On les puc trobar?

Les eines i interaccions necessàries per aconseguir la teva fita i desenvolupar el teu potencial, les tens al teu abast i pots trobar-les en forma de cursos, jornades, aplicacions, però també en una conversa amb persones amb coneixement d’un tema que t'interessi, veient pel·lícules, documentals, vídeos de Youtube o TikTok, viatjant... la qüestió és que l'aprenentatge sigui conscient.


La Diputació de Barcelona, posa al teu abast una sèrie d’eines que poden servir per començar a treballar en el teu desenvolupament personal, d’entre elles destaquem el cicle “1 hora, 1 habilitat”, amb l’objectiu ajudar-vos a millorar les habilitats personals i professionals de manera gratuïta i en línia.


A través d'un seguit de píndoles formatives, podràs adquirir noves eines i coneixements per fer front a les necessitats del dia a dia, com per exemple com aprendre a gestionar el temps, com organitzar i fer seguiment de les tasques amb el Trello, com gestionar la informació i evitar la infoxicació...

 

I la Generalitat de Catalunya, a través de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, ofereix un curs per a la creació d’Entorns personals d'aprenentatge (EPA) per a l'actualització professional permanent.​​​​​​​


Us animem a iniciar el vostre procés de creixement personal i professional!

 


Per repassar en 4 minuts què és tenir una mentalitat de creixement accedeix aquí.

​​​​​​​Per crear un EPA i accedir a recursos WEB llegeix aquest material.
​​​​​​​

Newsletter: Treball, talent i tecnologia
Newsletter number: #3 - Butlletí TTT - abril 2022 - Mentalitat de creixement

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube