Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.7 - +Dona +Futur (març 2019) - #7

Presentació

+ Dona + Indústria + Futur

L'experiència acumulada en les diferents edicions del Programa Ocupació a la Indústria Local (OIL) de la Diputació de Barcelona, ens confirma la dificultat que té la dona per accedir a llocs de treball tradicionalment masculinitzats, com és el cas de la indústria. Una de les línies estratègiques del programa OIL és fomentar la presència de la dona a la indústria i encara que en aquesta tercera convocatòria hem aconseguit incrementar la seva participació en un 5%, amb les dades provisionals que tenim fins a la data, hem detectat que les insercions indefinides s'han donat només en contractacions a homes.

En aquest butlletí hem volgut donar resposta a les següents qüestions; què hem de fer des de l'administració per canviar aquesta tendència?, perquè les empreses necessiten el talent femení?, com podem augmentar l'interès de les dones per la indústria?...

Llegir més...

 

La Carme Poveda ens explica la problemàtica amb què, aviat, es trobaran les empreses per aconseguir cobrir els llocs de treball amb el perfil STEM (acrònim de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). Per això és del tot imprescindible aprofitar i retenir el talent de les dones que conformen el 50% de la població. A més, s'ha d'incidir en difondre les professions del món de la indústria entre les joves, han de conèixer casos d'èxit i referents femenins amb què emmirallar-se.

En aquesta línia presentem diverses iniciatives molt diferents i alhora interessants, com és la proposta d'Apple per aconseguir més presència femenina en el món de la tecnologia. O la que ve de la mà de la Sandra Uve, en el seu llibre "Supermujeres, superinventoras", on dóna visibilitat a inventores que han transformat la nostra vida. També destaquem el projecte de MetallValles, emmarcat dins del programa OIL, on han realitzat un curs d'"Iniciació al metall" dirigit exclusivament a dones, per qualificar-les en una ocupació on habitualment no estan representades.

Als articles de l'apartat Indústria i dona, hem volgut provocar la reflexió en dues qüestions ben diferenciades, per una banda, la importància d'utilitzar l'enginy per trobar solucions creatives a possibles obstacles amb els quals es puguin trobar les empreses a l'hora d'apostar per les dones, com pot ser l'obligació que tenen de disposar d'un vestuari per dones, encara que només contractin a una, o per altra banda la necessitat de capgirar les dades estadístiques actuals sobre la presència de la dona a la indústria.

No hi ha excuses, no ens podem permetre esperar 200 anys per aconseguir la paritat entre homes i dones a la indústria, ara és el moment de canviar el futur entre tots i totes.

 

Programa Ocupació a la Indústria Local de la Diputació de Barcelona

Newsletter: e-Indústria
Newsletter number: N.7 - +Dona +Futur (març 2019)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria