Butlletí educ@diba
28 de juny 2024 - #298

Destacat

L'Anuari 2023 inclou articles de reflexió i anàlisi sobre els reptes i les oportunitats del sistema educatiu, sobre les polítiques educatives municipals, els escenaris demogràfics futurs de la població escolar, el foment de les noves oportunitats educatives, la col·laboració del món laboral amb la formació professional, la coeducació, el rol del lleure educatiu per al benestar del jovent o els reptes específics de l'educació als petits municipis.

Go top

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

L’1 de juliol us esperem a la sessió informativa del recurs «Benestar emocional per a l'aprenentatge»

L’1 de juliol vinent a les 12 h oferirem una sessió informativa en línia per explicar el nou recurs «Benestar emocional per a l'aprenentatge», una nova proposta de treball de l'Àrea d'Educació pensada per acompanyar els alumnes en la identificació i gestió de les emocions per incidir positivament en el seu aprenentatge.

Inscripcions obertes al seminari per a electes: la gestió de centres educatius municipals

Montserrat Duran ens parlarà sobre les diferents modalitats de gestió dels centres educatius, els elements vertebradors de la gestió d’un centre educatiu i les particularitats d’aquests en funció dels models presentats. La sessió conclourà amb unes reflexions per a una gestió de qualitat dels centres.

L'exposició «Indestructibles» compta amb deu exemplars de ‘Les històries de l'Àfrika’

El llibre Les històries de l'Àfrika —escrit per Xavier Aldekoa i amb il·lustracions de Mercedes Palacios— és el material d'acompanyament de l'exposició educativa «Indestructibles», que oferim als ens locals a través del catàleg.

L'exposició inclou fotografies d’Alfons Rodríguez i textos del periodista Xavier Aldekoa, i narra onze històries de joves de deu països de l’Àfrica.

Contra la segregació educativa cal disposar d'una mirada inclusiva i corresponsable

Des del 2022, la Diputació de Barcelona acompanya els ens locals en l’establiment de les bases del seu pacte local contra la segregació educativa, un debat essencial per garantir una educació equitativa i de qualitat des de la perspectiva escolar i comunitària per a tots els infants i adolescents dels municipis, des del compromís i la corresponsabilitat de les administracions públiques i de tots els sectors implicats.

Participa als Premis Educaweb 2024 d’Orientació Acadèmica i Professional que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona

Nova convocatòria dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional, que fan valer el treball dels professionals de l'orientació i l’educació en la lluita contra l’abandonament escolar prematur.

La Diputació de Barcelona dona suport a aquests premis i atorga el guardó Diputació de Barcelona - Educaweb per a Institucions.

Nou títol de la col·lecció «Guies de Política Educativa» dedicat a la gestió i organització de les escoles municipals de música

Actualment, com es gestionen les escoles de música i arts? Quins aspectes organitzatius es poden millorar? Quins han estat els principals canvis en el sector educatiu musical i com afecten en el seu funcionament?

D’aquestes i altres qüestions, en parlem en aquesta nova guia que proporciona coneixements i eines clau sobre la gestió diària i l’organització d’aquests centres.

Recursos

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual