Habitatge, Urbanisme i Activitats - febrer 2014

Butlletins
febrer 2014 - #57

Normativa

Publicada la Ley de evaluación de impacto ambiental

El passat 11 de desembre es va publicar al BOE la Llei 21/2013, de 9 de desembre,  de evaluación de impacto ambiental que transposa la Directiva 2011/91, de 13 de desembre, d'avaluació de les repercussions de determinats projectes públics i privats sobre el medi ambient.

Aquesta nova llei pretén ser un instrument de protecció eficaç del medi ambient i per fer-ho:

- Simplifica el procediment d'avaluació ambiental.

En aquest sentit estableix un esquema similar per ambdós procediments (d'avaluació d'impacte ambiental i d'avaluació ambiental estratègica) i n'unifica la terminologia.

- Busca incrementar la seguretat jurídica dels operadors.

Per això, fa una regulació molt exhaustiva de la normativa en matèria d'avaluació ambiental i persegueix la concertació de la normativa sobre avaluació ambiental en tot el territori nacional.

Unifica en un sol text el règim jurídic de l'avaluació de plans, programes i projectes i estableix un conjunt de disposicions comunes que aproximen i faciliten l'aplicació d'ambdues regulacions. D'aquesta manera unifiquen la Llei 9/2006, sobre avaluació dels efectes de determinats plans i programes en el medi ambient i el Reial Decret 1/2008, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'avaluació d'impacte ambiental de projectes.

El preàmbul de la Llei insisteix en què tot i que l'Estat té competències en la legislació bàsica en matèria mediambiental, l'objectiu d'aquesta norma és la d'homogeneitzar tota la normativa d'avaluació ambiental en una única i que les comunitats autònomes l'apliquin directament.

La Llei atorga el termini d'un any per què les comunitats autònomes hi adaptin la seva normativa.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats