Habitatge, Urbanisme i Activitats - febrer 2014

Butlletins
febrer 2014 - #57

Habitatge

Ja està disponible el dossier Habitatge i Món Local. Actualitat normativa del 4art trimestre 2013

Habitatge i Món Local - Actualitat Normativa és una publicació de l'Observatori Local d'Habitatge, de caràcter periòdic i difusió trimestral, que recull l'actualitat normativa i la jurisprudencial relacionada directa o indirectament en matèria d'habitatge que s'elabora a la GSHUA. El present document recull l'actualitat normativa del darrer trimestre de 2013 (octubre-desembre).

En l'apartat de normativa específica en matèria d'habitatge i rehabilitació només destacar les mesures estatals adoptades en matèria d'habitatge en el Text refós de la Llei General de les persones amb discapacitat, en la qual es fixa en el 4% el percentatge de reserva mínima d'habitatges en projectes d'habitatges protegits.

En les mesures econòmiques i financeres  les disposicions estatals són abundants. Destaquem l'aprovació de la Llei de Pressupostos de l'Estat per al 2014, la Llei que estableix determinades mesures tributàries i financeres. En matèria cadastral s'ha publicat la relació de municipis als quals resultarà d'aplicació els coeficients d'actualització dels valors cadastrals que estableixi la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2014 i la disposició per la qual es determinen municipis i període d'aplicació del procediment de regularització cadastral. També s'han publicat  les llistes d'entitats de crèdit que s'han adherit al Codi de Bones Pràctiques per a la reestructuració viable dels deutes amb garantia hipotecaria sobre l'habitatge habitual. A Catalunya s'han establert els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos i la distribució entre els municipis del Fons de Cooperació Local.

En matèria de foment, subvencions i ajuts a nivell estatal l'IDAE ha publicat les bases reguladores i convocatòria del programa d'ajuts per la rehabilitació energètica d'edificis existents del sector residencial. A nivell autonòmic destacar que s'ha obert la convocatòria de subvencions destinades al Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica en el marc dels programes de suport i desenvolupament local i l'ampliació 4.400.000 d'euros de la dotació pressupostària inicial destinada a les prestacions de 2013 per al pagament del lloguer.

I l'apartat relatiu a altra normativa d'interès local s'han comentat breument les lleis estatals de control del deute del sector públic, la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, la important Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local, la Llei de reforma del Sector Elèctric i la Llei d'impuls de la factura electrònica i creació del registre comptable de factures en el Sector Públic, entre d'altres. A Catalunya destaca l'aprovació del Decret Llei pel qual es modifica el Codi de consum de Catalunya per impedir la interrupció dels subministraments energètics a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

Finalment, en l'apartat projectes de llei, s'ha de destacar l'aprovació de la Directiva europea sobre els contractes de crèdit celebrats amb els consumidors per a béns immobles d'ús residencial amb l'objectiu de suprimir els abusos en la concessió de crèdits hipotecaris i millorar la protecció dels consumidors d'aquests productes. També està en tràmit en matèria de Consum el projecte de llei que modifica la Llei General per la Defensa dels Consumidors i Usuaris. A Catalunya en aquest darrer trimestre s'ha iniciat el tràmit parlamentari de la modificació dels llibres primer, segon, quart i cinquè del Codi civil de Catalunya.

Podeu consultar el document al següent enllaç


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats