Habitatge, Urbanisme i Activitats - abril 2014

Butlletins
abril 2014 - #59

Normativa

Publicació del Decret 40/2014, de 25 de març, d’ordenació de les explotacions ramaderes

El DOGC de 27 de març de 2014 ha publicat el Decret 40/2014, de 25 de març, d'ordenació de les explotacions ramaderes. Aquest decret introdueix el règim de l'autorització o comunicació de l'inici de l'activitat ramadera.

El règim d'autorització engloba diferents explotacions ramaderes (porcí; boví; oví...) i la comunicació va adreçada a les explotacions de petita capacitat; els centres d'emmagatzematge genètic i les pastures.

Les sol·licituds es tramiten a les oficines comarcals del departament competent en matèria de ramaderia o a la Xarxa d'Oficines de Gestió Empresarial.

Es crea el Registre d'explotacions ramaderes, que és un registre de caràcter administratiu en el qual s'han d'inscriure totes les explotacions ramaderes ubicades a Catalunya, en aquest cas es faculta el director general competent en matèria de ramaderia per tal que en el termini de tres mesos a partir de l'entrada en vigor d'aquest Decret obri un procediment de regularització d'ofici de les explotacions ramaderes.

També es regula les distàncies mínimes establertes als diferents annexos per a cadascuna de les espècies; les condicions de les infraestructures i equipaments; la gestió de les dejeccions i els animals morts; la sanitat i benestar dels animals.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats