Habitatge, Urbanisme i Activitats - octubre 2014

Butlletins
octubre 2014 - #63

Millora Urbana

La GSHUA participa en l'estratègia catalana de renovació energètica d'edificis

La Gerència de Serveis d'Urbanisme, Habitatge i Activitats de la Diputació de Barcelona  participen en dos dels eixos que conformen l'Estratègia Catalana de Renovació Energètica d'Edificis, el corresponent als sistemes d'informació (eix 1) i el que fa referència al programa d'inversions i mecanismes financers (eix 5).

L'Estratègia Catalana per a la Renovació Energètica dels Edificis (ECREE) és una iniciativa del govern de la Generalitat de Catalunya, aprovada pel Consell de Govern el passat 25 de febrer de 2014, que té per objecte promoure la millora del comportament energètic dels edificis, tant residencials com terciaris, impulsant l'estalvi econòmic i les condicions d'habitabilitat i confort.

L'ECREE és fruit del programa MARIE (Mediterranean Building rethinking for energy efficient improvement) liderat des de Catalunya i en el que participen diverses regions mediterrànies, i que en els darrers dos anys ha estat aprofundint en els continguts d'aquesta matèria.

Un dels instruments operatius de l'ECREE es el Forum d'Entitats col.laboradores pel desenvoluapment  de l'ECREE, en fase de constitució, i que aplega entitats i organitzacions públiques i privades implicades en la implementació de la referida estratègia.

Dins els cinc eixos de desenvolupament de l'esmentada estratègia, l'eix 1 té per objecte el desenvolupament del Sistema d'Informació per a la gestió  de la renovació energètica d'edificis (SIGREE) de Catalunya, que permeti conèixer i avaluar tota la informació vinculada al comportament energètic del parc d'edificis de Catalunya.

L'eix 5 té per objecte la recerca i definició dels mecanismes financers per fer possible la renovació energètica dels edificis, així com la definició del programa d'inversions pels propers anys, en el marc del nou període europeu 2014-2020, on les qüestions relatives a l'estalvi energètic, l'economia de baix carboni i la protecció del medi ambient  adquireixen un protagonisme creixent.

 


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats