Habitatge, Urbanisme i Activitats - octubre 2014

Butlletins
octubre 2014 - #63

Activitats

Lliurats vuit Plans d’Autoprotecció

Durant els mesos de juliol a setembre s'han lliurat els Plans d'Autoprotecció (PAU) del poliesportiu de La Garriga i dels pavellons municipals dels municipis de Matadepera, Monistrol de Calders, Olost i Perafita.  Totes aquestes instal·lacions estan destinades a la realització d'activitats esportives i altres activitats complementàries.

També s'ha lliurat els PAUs de la sala Centre Cívic Recreatiu de Castellví de Rosanes; de l'edifici del cinema-teatre de Sant Corneli, a Cercs; i del Teatre Ateneu Igualadí, d'Igualada.

L'objectiu d'aquests PAUs és preparar els mitjans humans i tècnics necessaris per fer front a les emergències que puguin esdevenir-se durant el desenvolupament de la seva activitat habitual o durant la realització d'activitats extraordinàries que es facin en aquestes instal·lacions.

Per això, s'han identificat i analitzat les instal·lacions, s'han calculat els aforaments màxims i s'ha fet un anàlisi de risc, de les vies d'evacuació i de les mesures de seguretat tant en situacions d'ús normal com en cas d'esdeveniments d'alta ocupació.

Així mateix, els PAU han permès fer un inventari i una descripció dels mitjans i mesures d'autoprotecció disponibles i detectar algunes mancances de les instal·lacions. També recomanen la incorporació de mesures correctores per pal·liar aquestes mancances.

En darrer lloc, els PAU incorporen un manual d'actuació. Aquest document té per objecte l'establiment de les mesures de resposta necessàries per poder actuar d'acord amb la forma prevista en qualsevol situació d'emergència que es doni en els poliesportius. També s'ha definit un programa d'implantació, manteniment i actualització dels  PAU.

La redacció de PAU  és un recurs que ofereix l'Oficina d'Activitats i Urbanisme en el Catàleg de Serveis del 2014. L'objectiu d'aquesta assistència és facilitar als ajuntaments de la província el compliment del Decret 82/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció. 

Els PAUs lliurats són assistències sol·licitades i aprovades dins el marc del Catàleg de serveis de 2013.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats