Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2020 - #103

Habitatge

Lliurades a Olèrdola les “Estratègies per a la mobilització i intervenció sobre els habitatges desocupats”

El treball té per objecte incorporar entre 4 i 5 habitatges anuals durant 5 anys a l’oferta de lloguer assequible del municipi.

L’Oficina d’Habitatge ha donat suport al municipi d’Olèrdola en el desplegament de les seves “Estratègies per a la mobilització i intervenció sobre els habitatges desocupats”. Aquesta assistència desenvolupa les actuacions contingudes al PAMH (Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge d’Olèrdola), redactat l’any 2019.
 
Actualment l'ajuntament ofereix, emmarcat en un "Programa de Foment del Lloguer Assequible" un seguit d’ajuts econòmics directes per fer aflorar els habitatges desocupats o infrautilitzats, i incorporar-los a la borsa d’habitatges de lloguer, donant prioritat a les persones joves. Tant la metodologia com els informes desenvolupats en aquesta assistència es consideren elements traslladables a altres municipis per tal de fomentar l’habitatge assequible.
 
El programa es va presentar als veïns i veïnes d’Olèrdola per atendre els seus suggeriments i exposar els avantatges que suposa tant per a propietaris com per a llogaters. Es buscava així detectar persones interessades en col·laborar en una prova pilot. La sessió va permetre identificar quatre propietaris disposats a col·laborar en la prova pilot d'elaboració d'un Informe d’Inscripció Prèvia (IIP), imprescindible per poder participar en les convocatòries anuals dels ajuts. L’informe ha analitzat la viabilitat urbanística, d’habitabilitat i econòmica de cada operació i la major o menor coherència i potencial vocació de sumar els habitatges estudiats al programa. 

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #103 - Juliol 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua