Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2022 - #111

Habitatge

La Diputació aborda en una publicació els condicionants de salut relacionats amb l’habitatge

La Diputació de Barcelona edita Vivienda y salud, una publicació coordinada per l'Oficina d'Habitatge i el Servei de Salut Pública.

La publicació estudia els principals determinants de la salut relacionats amb l’habitatge. Les condicions i l’exposició a riscs específics de l’habitatge sobre la salut, no és només una prioritat de salut pública, sinó també d’equitat en matèria de salut i de justícia ambiental, i té un gran impacte sobre la vida de les persones. Per aquest motiu, el disseny, la construcció i la rehabilitació han d’estar guiats per criteris de salut.

Centrat en els possibles efectes que la dimensió física de l’habitatge pot exercir sobre la salut dels seus habitants, Vivienda y salud revisa catorze elements vinculats al confort tèrmic, la qualitat ambiental i la qualitat espaial i funcional. Es repassa l’evidència científica disponible que vincula el benestar dels habitants amb factors com el fred, l’aïllament, el calor, la humitat relativa, la qualitat de l’aire interior, la qualitat de l’aigua, el soroll, la il·luminació o l’accessibilitat, entre d’altres.

Completen el document tres grans enfocs de gran interès entre la relació d’habitatge i salut, i que constitueixen línies d’investigació per elles mateixes: desigualtat i col·lectius vulnerables, models cost-benefici, i l’habitatge i la salut en el context de la Covid-19.

Aquesta publicació s’adreça tant als tècnics com als gestors que intervenen en la implementació d’habitatges en els municipis, suggerint criteris de salut en els seus projectes i establint paràmetres de construcció tant per fomentar la millora del parc d’habitatges existents, com per la creació de nous habitatges.

La publicació s’ha gestat en el marc del projecte transversal Entorn urbà i salut, compartit per l’Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social i l’Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, en el que col·labora des de fa anys l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), per a la realització de treballs relacionats amb l’habitatge com a entorn que influeix en la salut i el benestar dels seus habitants.

La publicació està disponible gratuïtament en format PDF al web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona o es pot adquirir en paper a la mateixa llibreria. Es tracta d'un treball en línia amb les directrius establertes pel document de l'OMS «Salut en totes les polítiques», i dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda2030.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #111 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua