Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2022 - #111

Habitatge

El Diputat Pere Pons lliura el Pla Local d’Habitatge de Sant Sadurní d’Anoia al seu alcalde

El diputat de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, ha lliurat el PLH a l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Anton Amat.

El Pla Local d’Habitatge de de Sant Sadurní d’Anoia té com a finalitat detectar les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i establir els mitjans per donar-hi resposta, que inclou un dels reptes més rellevants en matèria d’habitatge al municipi: el foment de l’habitatge de lloguer i l’increment de l’habitatge assequible. L’ús anòmal de l’habitatge i la detecció del parc d’habitatges amb indicis de desocupació, també han suposat un altre desafiament a la hora d’emprendre les polítiques d’habitatge municipals. 

Per abordar els reptes en habitatge, el Pla local d’habitatge defineix el pla d’acció on s’estableixen els objectius generals de les polítiques d’habitatge municipals i les  línies estratègiques. L’ objectiu principal és garantir el dret a l'habitatge i/o allotjament dels seus residents, i dins aquest marc global, es planteja tres objectius generals: garantir l’accés i la preservació de l’habitatge al conjunt de la ciutadania, ampliar el parc d’habitatges assequibles i socials en règim de lloguer i, finalment, la mobilització del parc vacant.

En el document, s’ha aprofundit en el contingut d’algunes de les actuacions per aconseguir aquestes fites com, per exemple, actuacions planificades per l’ ampliació del parc, amb l’augment del patrimoni municipal a partir del foment de la constitució de dret a superfícies o accions més directes com l’adquisició d’habitatges mitjançant el dret de tanteig i retracte. També la promoció d’habitatge assequible en les que ja s’està avançant en algunes actuacions o accions en planificació enfocades a seguir avançant en la gestió en sectors amb interès per part dels propietaris. Per fer front a l’objectiu de mobilitzar el parc d’habitatges buits, es plantegen actuacions que es serveixen dels diferents instruments legals que disposa l’administració local, com programes per a detecció de l’ús anòmal de l’habitatge. Igualment s’enumeren actuacions per preservar el parc existent fomentant el manteniment i rehabilitació.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #111 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua