Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2022 - #111

Urbanisme

L’Ajuntament de Vallirana rep la Modificació puntual del PGOU de les urbanitzacions de la zona oest del municipi

El Servei d’urbanisme ha lliurat a l’Ajuntament de Vallirana la Modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana per a la seva aprovació inicial. 

Les urbanitzacions residencials d'ordenació dispersa suposen un 30% del territori municipal de Vallirana. D’aquestes, les localitzades a l'extrem oest del terme municipal van ser implantades entre els anys 60 i 80 el seu origen urbanístic es remet a un Pla Parcial de Can Prunera

A l'any 1994 es va aprovar una modificació del Pla General (MPPGOU) per canviar el sistema de gestió i també la divisió dels dos àmbits en 4 polígons: Les Bassioles, Penya Forcada, Pla del Pèlag i La Pinatella. Tot i així, la major part de les obres no han estat recepcionades per manca de sistema de sanejament, ni s'han fet efectives totes les cessions dels sòls de sistemes.

La nova MPPGOU que ara s’ha lliurat a l’ajuntament té per objecte actualitzar i concretar el planejament urbanístic vigent a les alineacions, rasants i zones de les urbanitzacions del Pla del Pèlag, Les Bassioles, Penya Forcada i La Pinatella, així com estudiar la viabilitat econòmica d'un nou sistema de gestió urbanística i divisió poligonal per poder fer efectius els projectes d'urbanització que manquen i la cessió dels sòls per a sistemes.

El document lliurat correspon al document per aprovació inicial de la MPPGOU, el qual transcriu digitalment la informació sobre el planejament urbanístic vigent i l’adapta a la cartografia actual i de major precisió; modifica i reordena l'ample del carrer dels Comtes d'Arruga, reconeixent la realitat física i de propietats; estableix la viabilitat econòmica d'un sistema de gestió i de divisió poligonal que possibiliti finalitzar les obres d'urbanització que hi manquen i l’obtenció del sòls de cessió de sistemes; i requalifica el sòl d’equipament cultural / religiós, ubicat entre la zona industrial de Can Prunera i el carrer Comte d’Arruga amb l’objectiu de preservar el corredor ecològic i fluvial que transcorre al llarg de la riera de Vallirana.

Amb aquest document redactat per un equip interdisciplinar l’ajuntament continuarà la tramitació de la MPPGOU amb el suport de la GSHUA fins a la seva aprovació definitiva i posterior publicació.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #111 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua