Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2022 - #111

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L'Oficina ha redactat la nova Guia metodològica per a la implantació del DUPROCIM

La guia incorpora les bones pràctiques assolides al llarg dels darrers anys en l’elaboració dels documents de protecció civil i exposa el PCOM.

L’any 2018, la Diputació de Barcelona va redactar la guia —Document únic de protecció civil municipal – DUPROCIM. Guia metodològica per a la redacció, l’homologació i la implantació— per ajudar a redactar un pla de protecció civil municipal. El DUPROCIM és un treball que estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a possibles situacions d’emergència al municipi.

Com a continuació d’aquest treball i en la línia de continuar donant suport als municipis en aquest àmbit, que l’esforç realitzat no es quedi en un marc teòric i que els DUPROCIM siguin documents operatius i els plans de protecció civil municipals siguin reals i efectius s’ha desenvolupat la Guia metodològica per a la implantació del DUPROCIM i la realització de simulacres. L'aplicació PCOM com a eina de suport.

La guia incorpora pautes i orientacions de contingut tècnic i operatiu per garantir l’homologació i la implantació dels DUPROCIM. També s'exposa l'eina PCOM (protecció civil operativa municipal), una aplicació informàtica desenvolupada per la Diputació de Barcelona per tal que els DUPROCIM siguin operatius i els plans de protecció civil municipals, reals i efectius ja que, entre d’altres aplicacions, permet que es mantinguin permanentment actualitzats, tant a nivell de dades com de cartografia.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #111 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua