Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2022 - #111

Habitatge

El Programa d’auditories i intervenció als habitatges, als seminaris tècnics de transició energètica local

Els dies 9, 10 i 11 de febrer van tenir lloc les sessions dels seminaris tècnics de transició energètica local, dedicats a abordar la pobresa energètica.

Els seminaris, organitzats per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l'ICAEN i el suport tècnic d'Ecoserveis, van tractar sobre la situació actual de la pobresa energètica a Catalunya i s’hi van presentar diferents experiències des del món local.

Entre les experiències presentades, des de l’Oficina d’Habitatge es va prendre part a la presentació del programa d’Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica, un projecte transversal de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals, l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social i l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona.

A la mateixa sessió d’experiències es va presentar l’Oficina municipal d’atenció a la pobresa energètica (OFIMAPE) de l’Ajuntament de Terrassa, un model per a altres projectes a Catalunya que té l’objectiu de millorar el confort energètic i els hàbits de consum per a reduir despeses i contribuir en la millora del medi ambient. Des de l’Ajuntament de Barcelona es va parlar de la rehabilitació per a col·lectius en situació de vulnerabilitat i de les convocatòries d’ajut per d’aconseguir millores en els habitatges, especialment de la gent més vulnerable. També va intervenir l’ajuntament de Valladolid, que va explicar com havien reconvertit un barri 24.000 m², 398 habitatges i 1.000 residents, impulsant la rehabilitació energètica de 5 edificis i del subministrament d'energia amb renovables.

La documentació, enregistraments i conclusions de les sessions del Seminari tècnic  estan disponibles en aquest l'enllaç.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #111 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua