Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2022 - #111

Habitatge

El web Rehabilitem ja disposa d'una nova secció adreçada a Tècnics i Electes 

S'amplia la nova secció del Rehabilitem, portal de suport i consulta per impulsar obres de rehabilitació d’habitatges.

El portal fins ara oferia continguts fonamentalment adreçats a la ciutadania. La nova secció per a Tècnics i Electes es una iniciativa gestionada des de l’Oficina d’Habitatge, on s’exposa com la rehabilitació dels habitatges és una política pública rellevant que millora les condicions d’habitabilitat i salubritat, promou l’estalvi energètic i l’ús de les energies renovables, fomenta l’activitat econòmica local, garanteix la qualitat i la seguretat del patrimoni arquitectònic i pot ajudar a augmentar el parc d’habitatges de lloguer assequible. 

Dins la web es defineixen els conceptes, àmbits de treball i instruments que es fan servir de manera freqüent quan es parla de rehabilitació, destacant les diferències entre la terminologia tècnica utilitzada, com son la gran rehabilitació, rehabilitació integral, renovació profunda, rehabilitació, reforma, reparació, restauració, conservació i manteniment.

El nou portal també exposa quin es marc estratègic a escala global, europeu, espanyol i català, juntament amb el marc normativa i competencial que defineixen les polítiques de regeneració urbana i rehabilitació d’habitatges i el desplegament dels diferents programes i ajuts promoguts pel conjunt d'administracions.

El portal dona a conèixer quin es suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona als ens locals en matèria de Regeneració Urbana i Rehabilitació d’Habitatges, amb un conjunt de recursos del Catàleg de Serveis, que complementen el suport econòmic que s’ofereix a través del Programa General d’Inversions (PGI) o el Programa de Crèdit Local.

També s’hi inclou un apartat de recursos, eines, enllaços d’interès i repositori de documentació relacionada amb l’àmbit de la Rehabilitació, destacant la Guia Rehabilitem! Habitatges. Informació pràctica per als ajuntaments, recentment actualitzada i adreça als ajuntaments que volen incorporar la rehabilitació a les seves polítiques d’habitatge.

El portal s’anirà actualitzant amb la incorporació de nous continguts per promoure la rehabilitació dels edificis d’habitatges i per tal d’aconseguir un parc residencial més segur, més saludable, més confortable, més accessible, més eficient i més sostenible.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #111 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua