Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2022 - #111

Altres

L’Energy Poverty Advisory Hub inclou el Programa d’auditories i intervenció als habitatges en el seu recull de bones pràctiques

L’Energy Poverty Advisory Hub (EPAH) és una xarxa de col·laboració entre entitats dedicades a erradicar la pobresa energètica i accelerar la transició energètica dels governs locals. 

Durant l’any 2021 l'Energy Poverty Advisory Hub va identificar diferents bones pràctiques i casos inspiradors per combatre la pobresa energètica a Europa.

Aquest treball de recerca ha donat com a resultat una recopilació de més de 200 bones pràctiques que s’han agrupat a l’EPAH ATLAS.  L'EPAH ATLAS és una base de dades interactiva en línia que permet als visitants descobrir projectes locals i internacionals, així com mesures per abordar la pobresa energètica a tot el món. Els visitants poden explorar el mapa interactiu, veure una llista de tots els projectes i llegir més informació sobre qualsevol dels casos. Una llista de filtres ràpids i avançats permet als visitants navegar pels casos d'una manera fàcil. Per analitzar amb més profunditat algunes de les propostes també s’ha publicat l'informe "Tackling energy poverty through local actions ‒ Inspiring cases from across Europe", que descriu 24 dels 200 casos recopilats.

Entre les bones pràctiques recollides per l'Energy Poverty Advisory Hub hi ha el Programa d’Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica de la Diputació de Barcelona. En les seves tres edicions –2018, 2019 i 2021– s’han fet més de 1.400 auditories cada any que han permès atendre a més de 4.000 famílies. Gràcies al programa d’autories s’han fet petites intervencions per reduir la despesa de les llars en serveis bàsics com l’aigua, la llum i el gas i s’ha pogut conèixer millor l’estat d’eficiència energètica dels habitatges i els hàbits de consum de les llars.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #111 - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua