Juny 2022 - Núm. 194

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

L’Espai de Coordinació Executiva avança en l’impuls del Projecte transformador Barris i Comunitats

El 13 de maig de 2022 es va reunir per segona vegada l’Espai de Coordinació Executiva del Projecte transformador “Barris i comunitats: motors de transformació social”. La sessió va comptar amb la participació de tots els referents coordinadors del projecte a escala municipal.

L’Espai de Coordinació Executiva esdevé una peça clau del Projecte Barris i Comunitats: motors de transformació social i aplega les persones referents de cadascun dels projectes als diferents barris. La seva funció és portar al dia la dinàmica general del Projecte, monitoritzar la informació rebuda de les característiques de cadascun dels projectes i avaluar-la críticament per optimitzar el seu potencial transformador.

En un primer bloc es va donar la benvinguda a dos nous municipis que s’incorporen al projecte: Mollet del Vallès (barri Estació de França) i Granollers (sector barri 1er de maig). També es va oferir informació sobre els àmbits de col·laboració del Projecte Transformador amb l’Institut de Salut Global (ISGlobal) per incorporar la perspectiva de salut als barris, amb l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans (IERMB) per a la conceptualització i generació d’indicadors a escala inferior al municipi i, finalment, la col·laboració amb Aigües de Barcelona pel treball conjunt amb el projecte Territori Social.

A més, es va informar de l’aprovació el passat 10 de març del Fons de prestació “Barris i Comunitats” que dona continuïtat als projectes amb una dotació econòmica total de més de 2,5 milions d’euros. Aquests recursos van destinats al finançament de professionals i activitats en el marc dels projectes als barris.

Al segon bloc es van presentar dos projectes que s’estan portant a terme a Viladecans amb el projecte “A Viladecans: Salut emocional” https://www.youtube.com/watch?v=7LWeT8Kle5s; i a Sant Boi de Llobregat amb el projecte “Camps Blancs Transforma”  https://www.youtube.com/watch?v=Q1Z8_RftcjM.

Al tercer bloc es van abordar aspectes lligats a l’avaluació d’implementació i de resultats del projecte, així com a la planificació i seguiment de les actuacions previstes als barris l’any en curs.

Finalment, es va realitzar una dinàmica al voltant de la detecció de necessitats de formació en el marc del projecte a fi de generar una oferta que respongui a les necessitats de coneixement, cooperació i treball transversal als barris.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #194 - Juny 2022