Juny 2022 - Núm. 194

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Compromís ferm de l’Ajuntament de Granollers amb la inversió en infància i adolescència

El 10 de maig es va presentar l’anàlisi del Mesurament de la inversió en la infància i l’adolescència en el pressupost executat del 2019 de l’Ajuntament de Granollers, el qual  s’ha elaborat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona.

La metodologia per a la identificació i quantificació de la despesa pressupostària executada a favor de la infància i l’adolescència és resultat de la metodologia definida per UNICEF, que permet conèixer d'una manera rigorosa, la contribució que realitzen les administracions públiques en el compliment de la Convenció dels Drets de l‘Infant.

Aquesta anàlisi és una de les dues proves pilot amb què la Diputació de Barcelona persegueix facilitar als ens locals l’anàlisi i monitorització de la despesa pressupostària executada dedicada als infants, adolescents i les seves famílies a través d’un sistema d’indicadors que permeten fer un seguiment de l’evolució de l’esforç que realitzen els consistoris de la província.

De l’anàlisi elaborada per l'Àrea d'Estudis i Innovació Social de la Fundació Tomillo es desprèn el compromís ferm de l’Ajuntament de Granollers amb les polítiques d’infància i adolescència. Gairebé la meitat de la despesa per a la Infància es destina a les polítiques d’educació, seguida de les polítiques de benestar comunitari, els serveis de caràcter general i la cultura.

En clau de Drets de l’infant, més de la meitat del pressupost es destina a la promoció dels infants a través de les polítiques educatives, de cultura i oci o del desenvolupament econòmic i mediambiental; mentre que un 16% de la despesa s’orienta a garantir la supervivència amb el desplegament de les polítiques d’habitatge, la salut, l’assistència social i el benestar.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #194 - Juny 2022