Juny 2022 - Núm. 194

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Les Mesures alternatives a la sanció econòmica: de la sanció administrativa a les accions educatives, restauratives i comunitàries

El procés de treball que l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat està portant a terme els darrers mesos en col·laboració amb els ajuntaments que implementen els programes MASE o ho volen fer properament, ha aprofundit enguany en el recull d’eines i metodologies que permeten desenvolupar aquest tipus de programes.

Els dos eixos sobre els quals s’està treballant són: la metodologia de l’organització municipal i en les accions pròpiament que s’hi desenvolupen, ja siguin educatives, restauratives i/o comunitàries, i tant si desenvolupen un pla de treball individualitzat amb la persona infractora o bé, si adquireixen una dimensió més grupal, restaurativa o comunitària.

A finals de maig va tenir lloc la darrera sessió del Grup de Treball de mesures alternatives a la sanció econòmica (MASE), una trobada pensada per treballar i consensuar de manera col·laborativa algunes de les eines bàsiques que ajuden a l’organització, seguiment i avaluació dels programes MASE. A partir de dinàmiques s'han treballat aspectes com ara l’entrevista inicial a la persona que ha comès una infracció a l’ordenança municipal, el qüestionari d’autoavaluació de la persona que ha participat al programa MASE, així com alguns indicadors d’avaluació del programa.

S'ha presentat el recull d’eines i models de documents a mode “maleta de recursos” i que els ens locals que vulguin implementar programes MASE tindran a la seva disposició.

Els documents i materials que s’estan elaborant son fruit de la coordinació i de la implicació i participació d’una vintena d’ajuntaments. Així mateix, volem agrair la valuosa col·laboració, implicació i complicitat per part d’alguns ajuntaments de la província de Barcelona amb llarga experiència i trajectòria en aquest àmbit.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #194 - Juny 2022