Juny 2022 - Núm. 194

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Catàleg de Serveis 2022: més àmbits i més suports tècnics

Hem doblat el nombre de recursos de suport tècnic amb l’assumpció de nous àmbits de treball: la inclusió social, la infància i adolescència, i l’envelliment actiu.

El Ple del 28 d’octubre de 2021 de la Diputació de Barcelona va aprovar el canvi organitzatiu impulsat per l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, mitjançant el qual el Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida va passar a assumir els àmbits de la inclusió social, la infància i adolescència, i l’envelliment actiu, amb els corresponents recursos associats.

Per aquest motiu, el suport tècnic que oferim en el marc de la convocatòria del Catàleg de Serveis 2022 hem doblat el nombre de recursos respecte l’oferta del Catàleg de Serveis 2021. Així, als 4 recursos tècnics del 2021:

  • Acollida i ciutadania intercultural
  • Implementació de mesures alternatives a la sanció econòmica (MASE)
  • Promoció de la igualtat de tracte i la no-discriminació
  • Promoció de la convivència als espais públics, a les comunitats de veïnat i als equipaments municipals

enguany s’hi han incorporat els 5 corresponents als nous àmbits de treball:

  • Plans locals d'acció comunitària inclusiva
  • Espais d'intercanvi dels plans locals d'acció comunitària inclusives
  • Eines per a la planificació de les polítiques d'infància i adolescència
  • Ciutats amigues amb les persones grans
  • Projectes estratègics en l'àmbit de l'envelliment actiu

A més a més, també s’ha creat un nou recurs d’assessorament i acompanyament tècnic puntual.

Aquests 10 recursos tècnics han generat un total de 129 sol·licituds per part de 79 ens locals, de les quals se n’han estimat 92 en la Junta de Govern de 12 de maig de 2022 de la Diputació de Barcelona, i que representen un 71% del total de sol·licituds. Per la seva banda, el total d’ens locals beneficiaris final ha estat de 56.

Els 3 recursos més sol·licitats han estat els Projectes estratègics en l'àmbit de l'envelliment actiu, els Espais d'intercanvi dels plans locals d'acció comunitària inclusiva, i la Promoció de la convivència als espais públics, a les comunitats de veïnat i als equipaments municipals.

Les dades confirmen la confiança que ens locals segueixen dipositant en el suport tècnic que oferim, en l’adequació de cada cop més gran dels recursos a les necessitats del territori, i la rellevància que continuen tenint les polítiques de convivència, inclusió i cicle de vida per als municipis de la província de Barcelona.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #194 - Juny 2022