Juny 2022 - Núm. 194

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Polítiques d'Igualtat

“Recursos urbans de suport a les cures als municipis de Barcelona”, Premi a la Recerca Francesca Bonnemaison

L'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social ha premiat el treball de recerca “Recursos urbans de suport a les cures als municipis de Barcelona”, de la sociòloga Blanca Valdivia, com a guanyador del Premi a la recerca en polítiques de gènere Francesca Bonnemaison 2021, per l’interès que suposa per als ens locals.

Blanca Valdivia ha realitzat diferents recerques i projectes sobre urbanisme feminista, i és membre de la cooperativa Col·lectiu Punt 6 de Barcelona, dedicada a repensar els espais des d'una perspectiva feminista. Les seves principals àrees de treball són les cures, la mobilitat, la planificació territorial, el ecofeminisme i la salut a la ciutat.

Des de l'any 2003 la Diputació de Barcelona convoca aquest guardó amb la finalitat de donar suport a la investigació i generar estudis i eines de treball que facilitin la implementació de les polítiques d'igualtat de gènere en els ajuntaments de la demarcació de Barcelona. En l’anterior edició, l’any 2018, va resultar guanyadora la recerca “Contractació pública municipal amb perspectiva de gènere. Potencialitats i límits de les clàusules socials, clàusules d'igualtat i altres eines” de Iolanda Fresnillo, i com a resultat s’ha publicat la "Guia contractació pública municipal amb perspectiva de gènere". Més informació aquí

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #194 - Juny 2022