Octubre 2022 - Núm. 196

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Els Programes de Mesures Alternatives a la Sanció Econòmica (MASE), una eina de treball per la convivència i la corresponsabilitat

Tal i com anunciava el butlletí del passat mes de juny, el procés de treball portat a terme en els darrers mesos fruit d’un acompanyament tècnic amb una vintena d’ajuntaments, ha permès definir i consensuar un recull d’eines i metodologies que permeten desenvolupar els programes MASE als ens locals.

Un dels materials treballats que pot contribuir a la millora en la comunicació i difusió de les mesures alternatives a la sanció econòmica i, per tant, a la part organitzativa dels programes -tant l’organització interna com externa de l’ajuntament - és una infografia que sintetitza d’una manera clara i prou explicita els següents aspectes:

  • Què son les mesures alternatives a la sanció econòmica (provinents de les infraccions de les ordenances municipals)
  • Sobre quins principis se sustenten
  • Quines oportunitats generen, tant per a la persona infractora que s’hi acull, com per a l’ajuntament i la comunitat.
  • Quin és el circuit base del procediment del programa
  • Quins són els principals agents implicats

Si és del vostre interès, podeu descarregar-vos-la aquí: IMPULSEM MESURES ALTERNATIVES A LA SANCIÓ ECONÒMICA ALS NOSTRES AJUNTAMENTS (el format està pensat per imprimir-la en DIN-A3).

Us recordem que també disposeu de les dues guies editades: Les mesures alternatives a la sanció econòmica. Guia orientativa per a la implementació, una guia més bàsica i inicial on es descriuen els requisits per implementar les MASE a un ajuntament; i la Guia de pràctiques inspiradores MASE. Accions educatives, restauratives i comunitàries, més centrada en les accions educatives, restauratives i comunitàries que es poden desenvolupar en el marc d’aquest tipus de programes.

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, a través del Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida, continua apostant per la implementació de programes MASE als ajuntaments, ja que esdevenen una bona eina i una oportunitat per la enfortir la convivència, la corresponsabilitat i el foment de l’acció comunitària als espais públics municipals. El Servei ofereix suport específic als ens locals en aquesta línia de treball mitjançant la formació , el suport econòmic i el suport tècnic.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #196 - Octubre 2022