Octubre 2022 - Núm. 196

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Servei itinerant de mediació ciutadana: fem balanç del primer semestre del 2022

El Servei itinerant de mediació ciutadana (SIMC) és un instrument de gestió alternativa de conflictes que la Diputació de Barcelona posa a l'abast dels ens locals de la província que no disposen d'un servei de mediació propi. Aquest servei es pot sol·licitar durant tot l'any. El Servei ofereix l'atenció de professionals de la mediació que es desplacen a qualsevol ens local que ho requereixi, amb l’objectiu d’impulsar la resolució de conflictes de forma dialogada i l’apoderament de les parts implicades.

També per sensibilitzar, formar i capacitar els equips de govern, entitats i ciutadania en la resolució dialogada dels conflictes i la promoció d’una convivència inclusiva.

Des d’aquesta vessant més preventiva, el SIMC ofereix sessions de difusió i sensibilització sobre el tractament dels conflictes i la cultura de la pau. Aquestes sessions van adreçades tant a col·lectius determinats, com són els professionals municipals i càrrecs electes, els escolars, les comunitats de veïns o associacions, com a la població en general.

Durant els primers 6 mesos de l’any 2022 s’han rebut un total de 30 sol·licituds per part de 19 municipis diferents.

La totalitat de les 30 sol·licituds corresponen a casos de conflictes de convivència: 26 en l’àmbit veïnal, 3 en l’àmbit familiar i 1 en el desenvolupament d’activitats econòmiques. En l’àmbit veïnal s’alternen casos de convivència entre veïns i veïnes, sorolls, obres entre finques properes i molèsties provocades per la tinença d’animals domèstics.

En relació al mateix període de l’any anterior, s’ha produït un petit increment de la demanda i s’esperen un seguit de sol·licituds d’activitats de sensibilització adreçades a centres d’educació secundària per a la segona meitat de l’any, i que coincideix amb l’inici del curs escolar.

Us recordem que el Servei itinerant de mediació ciutadana se sol·licita a través del Portal Municipal de Tramitació, com qualsevol altre recurs del Catàleg de Serveis. Per a més informació, cliqueu aquí: Servei itinerant de mediació ciutadana.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #196 - Octubre 2022