Novetats maig
 

Destaquem

Torna la Setmana del Govern Obert! Ja us heu inscrit a algun dels webinars programats?

OGW 2024

OGW 2024

Aquest 2024, amb motiu de la celebració de l'OpenGov Week, a la Comunitat de transparència i govern obert hem preparat tot un seguit d'actes i continguts exclusius relacionats amb la transparència, l'accés a la informació pública i l'obertura i reutilització de dades.

Us avancem les activitats en línia amb inscripció prèvia perquè us pugueu reservar les dates a l'agenda!

Transparència

Sala de Ponents Sala de Ponents

Sala de Ponents

Sala de Ponents

Aquest mes hem incorporat a la nostra Sala de Ponents a Joaquin Meseguer, coordinador del GT de Transparència i Accés a la Informació Pública de la RED FEMP. Aquesta vegada, parlem sobre la nova ordenança tipus de transparència pública de la FEMP, i ho fem en format vídeo. Teniu la gravació aquí!

Editar el portal de transparència Editar el portal de transparència

Editar el portal de transparència

Editar el portal de transparència

Amb l'objectiu de donar correcte compliment a la normativa de transparència i d'ajudar-vos en el manteniment i la gestió de la transparència, mensualment realitzarem un recordatori de quina és la informació que cal actualitzar o revisar per verificar que s'està visualitzant correctament i està actualitzada. 

Accés a la informació pública

Seminaris GAIP Seminaris GAIP

Seminaris GAIP

Seminaris GAIP

La Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) ha iniciat els seus seminaris semestrals sobre temàtiques relacionades amb el dret d'accés a la informació pública i la transparència. Vols saber-ne més?

Sessió Dijous GOmunicipal Sessió Dijous GOmunicipal

Sessió Dijous GOmunicipal

Sessió Dijous GOmunicipal

El passat mes de febrer vam dedicar una sessió de Dijous GOmunicipal a tractar les sol·licituds d'accés a la informació pública que ens trobem als nostres ajuntaments. Voleu veure la gravació de la sessió? També teniu els materials que es van fer servir!

Bon govern

Actualitzats els documents per l’elaboració d’un PMA

PMA per als ajuntaments

PMA per als ajuntaments

Recentment s’ha actualitat l’apartat on es troben disponibles els models i documents per l’elaboració d’un Pla de Mesures Antifrau (PMA). Concretament, s’ha incorporat l’anàlisi de riscos en convenis i s’han actualitzat els models de Declaració absència de conflicte d'interessos (DACI).

Nova sentència del TJUE sobre conflictes d’interès: què destaquem?

Sentència TJUE núm. 46/2024

Sentència TJUE núm. 46/2024

El Tribunal considera que la imparcialitat d’un òrgan col·legiat es veu compromesa quan un dels seus membres es troba en una situació de conflicte d'interessos. Quan això passa, l’opinió col·legiada de l’òrgan no fa desaparèixer aquest vici d’un dels seus membres i el criteri de l’òrgan queda afectat.

Dades obertes

Una forma clara i dinàmica d'aprendre sobre dades obertes: la nova infografia interactiva de datos.gob.es

Infografia interactiva

Infografia interactiva

Voleu aprendre sobre DDOO de manera dinàmica? Des de datos.gob.es han elaborat uns glosaris dels conceptes més comuns sobre dades obertes i noves tecnologies per mitjà d'unes infografies interactives que faciliten la seva visualització. Feu un cop d'ull!

El Gabinet d'Innovació Digital al III Encuentro de Datos Abiertos. Vosaltres hi sereu?

III Encuentro de Datos Abiertos

III Encuentro de Datos Abiertos

El 31 de maig tindrà lloc a Peñíscola el III Encuentro de Datos Abiertos, organitzat per la Diputació de Castelló, la Diputació de Barcelona i el Govern d'Aragó. Enguany, la trobada se centrarà en les dades per l'impuls del sector turístic. Des del GID hi serem presents i us podrem explicar els continguts més rellevants. 

Agenda

Posem a la vostra disposició una nova bústia de correu específica per a dubtes relatius a temes tractats a la comunitat.

Des d'aquesta bústia atendrem tots els vostres dubtes.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial
Recinte Mundet - Pavelló Migjorn, 4a planta Bloc A
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona