Setmana del Govern Obert 2024
 

Destaquem

Setmana del Govern Obert 2024 (OGW): moltes gràcies per la vostra participació!

Infografia de valoració

Infografia de valoració

Gràcies per acompanyar-nos en aquesta Setmana del Govern Obert! Han estat uns dies de molts continguts i moltes activitats. Esperem que us hagi estat de profit i que us hagin agradat les activitats i el contingut que hem preparat. Aquí teniu un petit resum de la setmana. OGW: fins l'any que ve!

Transparència

Enquesta de necessitats Enquesta de necessitats

Enquesta de necessitats

Enquesta de necessitats

A principis del 2024 es van publicar els resultats de l’enquesta de detecció de necessitats tècniques en l’àmbit del govern obert als ajuntaments de la província. Transparència activa, participació i govern obert: quines són les necessitats dels ajuntaments?

Vídeo Vídeo

Vídeo "El suport en transparència"

Vídeo "El suport en transparència"

Després de dos anys prestant suport en matèria de transparència, els protagonistes prenen la paraula i expliquen en aquest vídeo quins valors ha aportat aquest suport a la millora de la rendició de comptes del seu ens local.

Sala de Ponents Sala de Ponents

Sala de Ponents

Sala de Ponents

En aquesta Sala de Ponents s'ofereixen consells i estratègies per a un nou model de comunicació que passa per un impuls de les pàgines webs, l'aposta per formats com els podcast, continguts en vídeos, butlletins de notícies o canals de missatgeria instantània.

Entorn de proves Entorn de proves

Entorn de proves

Entorn de proves

Des del GID hem estat reballant en un portal de transparència de provesper tal d'oferir-vos els ítems de transparència de manera correcta i utilitzant comunicació clara. L'objectiu principal és que pogueu consultar-lo en cas de dubte i agafar idees per informar els vostres ítems de manera clara i propera a la ciutadania. 

Accés a la informació pública

Guia llicències de reutilització Guia llicències de reutilització

Guia llicències de reutilització

Guia llicències de reutilització

Hem elaborat una guia per aclarir els dubtes entorn a les llicències de reutilització i oferir una proposta de models de documents administratius que incloguin les condicions de reutilització de la informació lliurada en les peticions d’accés a la informació pública.

Model document SAIP Model document SAIP

Model document SAIP

Model document SAIP

En aquest apartat de la nostra comunitat trobareu els models de documents administratius i un circuit pas a pas per gestionar les sol·licituds d'accés a la informació pública. Al llarg del recorregut, que contempla diferents casuístiques, trobareu referències al model corresponent. Fàcil, oi? 

Dades obertes

Guia per al desplegament de l'estratègia de dades obertes municipals

Guia per al desplegament de l'estratègia de DDOO

Guia per al desplegament de l'estratègia de DDOO

Aquesta guia recull de manera sumària els recursos i la feina de difusió i promoció realitzada per altres administracions i entitats, com la Generalitat de Catalunya, el Consorci AOC, els grups de treball de la FEMP i els Encuentros de Nacionales de Datos Abiertos, o Datos.gob. 

La DIBA inicia un projecte pilot per millorar la capacitació dels ens locals en govern i reutilització de dades

Prova pilot IDDIGO

Prova pilot IDDIGO

Des de Diputació de Barcelona iniciem aquest 2024 un projecte pilot per a impulsar l’orientació a la dada en ens locals de 5.000 a 20.000 habitants. Voleu conèixer en què consisteix el projecte i quins són els seus objectius? Feu un cop d'ull a aquesta notícia!

Agenda

Posem a la vostra disposició una nova bústia de correu específica per a dubtes relatius a temes tractats a la comunitat.

Des d'aquesta bústia atendrem tots els vostres dubtes.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial
Recinte Mundet - Pavelló Migjorn, 4a planta Bloc A
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona