Imatge gràfica del Programa sectorial de transició ecològica 2030
Imatge gràfica del Programa sectorial de transició ecològica 2030
Les inscripcions són obertes per a la sessió que tindrà lloc a la sala gran de l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona dimarts 18 de juny de 12 a 14 h. Marc Serra Solé, president delegat de l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica, presentarà l'adaptaclima 2030 i el renovables 2030, les dues línies de suport a projectes municipals d’emergència climàtica pel 2024 i 2025.
A la sessió virtual de dijous 13 de juny presentarem l’estructura, els objectius i l’articulat del model d'ordenança, així com una introducció a la contaminació odorífera i exemples de la seva aplicació per part de quatre ajuntaments: Manlleu, Viladecans, el Prat de Llobregat i Sarrià de Ter. No us oblideu d'inscriure-vos-hi!
L’objectiu d’aquests quatre vídeos és documentar què fan les persones per viure sense plàstics amb accions que puguin inspirar altres persones i avançar així cap a un model de societat residu zero, A més, donen a conèixer què fan els municipis, des del món local, per reduir els plàstics d’un sol ús, fent visible la tasca dels ajuntaments en aquest àmbit.
En darrers dos mesos s'han celebrat les sessions de constitució de bona part dels grups i espais de treball de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Durant les trobades, s'han recollit els interessos i prioritats dels membres que en formen part per treballar-los al llarg del mandat.
La necessitat d'organitzar-se a tots els nivells esdevé la conclusió clau: cal que les diferents oficines de transformació comunitàries (OTCs) es coordinin per evitar solapaments, compartir estudis tècnics i espais de treball, així com en la relació amb els altres agents que promouen comunitats energètiques.
Al nostre web podeu consultar les ubicacions actualitzades de les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica i de les unitats de partícules. També hi trobareu els darrers estudis lliurats als ajuntaments.
Segons paraules de Marc Serra, «Tothom hi guanya: l'Ajuntament, perquè implica un estalvi energètic i econòmic; l'escola, perquè el 50 % d'aquest estalvi econòmic reverteix en millores al centre, i també guanya el conjunt de la comunitat educativa perquè l'alumnat aprèn nous hàbits d'estalvi energètic que es poden extrapolar al conjunt de la societat i a les seves llars.»
Durant els recorreguts, liderats pel grup FEHM-Lab de la Universitat de Barcelona, les persones voluntàries dels diferents municipis han pogut fer un estudi de l’estat hidrològic i ecològic del riu. Per a fer-ho, han utilitzat i nodrit l’eina de ciència ciutadana RiuNet, així com altres observacions de biodiversitat, dades fisicoquímiques i dels serveis de cada ecosistema fluvial.
Amb aquesta frase atribuïda a Mahatma Gandhi i que és un contigut de l'Agenda Escolar que publiquem cada any volem destacar que el punt on posem els nostres límits, per exemple, com consumim i com vivim, afecta indirectament els altres.
Hem organitzat activitats arreu de la província de Barcelona fins a finals de juliol.
Centre d'Estudis del Mar (Passeig Marítim 72 - 08870 Sitges)
Consulteu la programació dels següents caps de setmana!
13 de juny: Presentació del model d’ordenança d’olors de la Diputació de Barcelona. Inscriviu-vos a la sessió virtual!
18 de juny: Inscripcions obertes per a la sessió adreçada a representants tècnics i polítics dels ens locals de la província de Barcelona on s’exposaran les característiques del programa, els procediments de concessió, les actuacions subvencionables, els criteris de distribució i les modalitats d’execució.
14 de juny: «L’impacte de la calor i les solucions bioclimàtiques com a resposta - 1a part.» Organitza la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Inscripcions obertes!
3 de juliol, de 10 a 14 h, pròxima jornada ASDE a Collbató. Inscripcions obertes.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat