Butlletí #internacionalDiba
Juliol de 2024 - #102
Go top

Notícies

Informe localització ODS a l’ONU

Imatge: CGLU

Imatge: CGLU

El 8è Informe sobre la localització dels ODS, que té per objectiu informar regularment sobre l’estat d’implementació dels ODS a l’àmbit local, va ser presentat el dia 11 de juliol en el marc del Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Agenda Urbana Pau i no-violència

Imatge: Agencia Presidencial de Coop. Int. de Colombia

Imatge: Agencia Presidencial de Coop. Int. de Colombia

El director de Relacions Internacionals ha participat en el seminari internacional Agenda Urbana per a la Pau i la no-violència impulsat per l'Agència Presidencial de Cooperació Internacional de Colòmbia i l’entitat PHARE, amb el suport de l’Agència Basca de Cooperació i Solidaritat.

Hongria presideix el Consell UE

Imatge: Consell Europeu

Imatge: Consell Europeu

L'1 de juliol de 2024, Hongria va assumir la presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea, càrrec que ocuparà fins al 31 de desembre de 2024. Aquesta és la segona vegada que el país centreeuropeu pren les regnes de la institució, després d'haver-ho fet anteriorment el 2011.

Taula Catalana per Amèrica Central

Imatge: Taula Catalana DH i la Pau a l’Amèrica Central

Imatge: Taula Catalana DH i la Pau a l’Amèrica Central

Neix la nova Taula Catalana pels Drets Humans i la Pau a l’Amèrica Central amb l’objectiu de reforçar el diàleg i la resposta davant les violències i crisis de drets humans a Guatemala, Hondures, El Salvador i Nicaragua. La Diputació ha acollit una reunió amb representants de la Taula.

La nova Agenda Estratègica de la UE

Imatge: Consell Europeu

Imatge: Consell Europeu

El Consell Europeu ha aprovat recentment la nova Agenda Estratègica per al període 2024-2029, una decisió clau que marcarà el rumb i les prioritats polítiques de la Unió Europea durant els pròxims cinc anys: una Europa lliure i democràtica, forta i segura, i pròspera i competitiva.

Inscripcions obertes curs

Imatge: Pexels.com

Imatge: Pexels.com

L’Observatori de Cooperació Descentralitzada obre les inscripcions de la seva 19a edició del curs virtual Especialista en Cooperació Descentralitzada de 70 hores de durada. Del pròxim 19 de juliol fins al dia 9 de setembre us podeu inscriure i gaudir d’aquesta formació gratuïta.

Mollet avança en la inclusió digital

Imatge: Ajuntament de Mollet del Vallès

Imatge: Ajuntament de Mollet del Vallès

L’Ajuntament de Mollet ha participat en la tercera reunió transnacional de la xarxa URBACT IV DIGI-INCLUSION que lidera el municipi i té com a objectiu fer front a l'exclusió social i impulsar la inclusió i capacitació per aconseguir un apoderament digital que no deixi ningú enrere.

Projecte d’antiracisme a Manresa

Imatge: Ajuntament de Manresa

Imatge: Ajuntament de Manresa

Més de 400 alumnes de secundària han participat en un projecte sobre diversitat i justícia social impulsat per la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera de l’Ajuntament de Manresa. Per acabar, s’han elaborat uns vídeos per desmuntar estereotips racistes per part de l’alumnat.

Xarxes URBACT: Manresa i Sant Boi

Imatge: URBACT

Imatge: URBACT

Dos municipis de la província, Manresa i Sant Boi de Llobregat, participaran en les Xarxes de Transferència d’Innovació 2024 d’URBACT IV, per aplicar projectes sobre millora de la seguretat i la seva percepció entre la ciutadania, i gestió d’espais públics a la nit.

Viu l’estiu: Dones que transformen!

Imatge: Ajuntament de Caldes de Montbui

Imatge: Ajuntament de Caldes de Montbui

Dones que transformen segueix abordant les lluites per la participació de les dones a les dues riberes de la Mediterrània. Aquest juliol s’inicien de nou els tallers per a joves i les intervencions de carrer després d’una primavera en què les exposicions han arribat a 10 municipis.

Conferència Europea Serveis Socials

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Diputació i l’Ajuntament de Mataró han presentat a Anvers (Bèlgica) el projecte Barris i Comunitats motors de transformació social, d’intervenció sociourbana amb perspectiva integral en barris en el marc de la 32a Conferència Europea de Serveis Socials.

Justícia ambiental a l’Espai ECG

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Aquest juliol, en una nova sessió de l’espai de treball d’Educació per a la ciutadania global, hem aprofundit en la justícia ambiental, amb presentació d’experiències per part d’ajuntaments i entitats i un taller per identificar interessos dels ajuntaments en aquesta temàtica. 

Go top

Agenda

Consulta la nostra agenda

A l'agenda de la pàgina web de la Direcció de Relacions Internacionals trobaràs informació sobre els actes que organitzem i altres esdeveniments en què col·laborem amb altres ens locals i entitats.

Go top

Recomanem

Anàlisi: Els agermanaments a Europa

Imatge: CMRE

Imatge: CMRE

El Consell de Municipis i Regions d'Europa (CMRE) ha editat un estudi sobre l’estat dels agermanaments a Europa. Es basa en 315 casos de municipis de 27 Estats membres i mostra com cada cop més les relacions s’aprofundeixen cap a projectes transformadors conjunts més sòlids.

XLV edició del Premi Pau

Imatge: ANUE

Imatge: ANUE

Candidatures obertes fins al 30 de setembre per la XLV edició Premi Pau organitzat anualment per l'ANUE amb el suport de la Diputació de Barcelona, que distingeix els mèrits d’una persona o entitat en la seva lluita a favor dels Drets humans. Consulta’n aquí tota la informació.

El futur del Pacte Verd Europeu

Imatge: ICLEI

Imatge: ICLEI

No et perdis aquest article de la xarxa ICLEI sobre les eleccions europees i el Pacte Verd Europeu. «Necessitem una Europa resilient que combini totes les formes de resiliència econòmica, social, de governança i mediambiental. L'àmbit local i regional és clau per abordar-ho».

Candidatures obertes guardons

Imatge: PLATFORMAwards

Imatge: PLATFORMAwards

Inscripcions obertes fins al 31 d’octubre per participar en els PLATFORMAwards 2024, els premis europeus a l’excel·lència en cooperació descentralitzada. D’altra banda, fins al 9 de setembre, candidatures obertes als GENE Awards d’iniciatives en Educació per la Ciutadania Global.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat