espaiS@lut - Març 2013

Butlletins
Març 2013 - #23

Espai municipal

Programa psicoeducatiu per a joves a Calella

El proper mes de març s'inicia una nova programació de tallers dirigida a un grup de joves consumidors de cànnabis derivats de Serveis Socials de l'Ajuntament de Calella i d'un centre educatiu d'aquest municipi.

Aquesta proposta neix a partir d'una demanda d'aquest departament, donada l'existència d'un grup de joves consumidors de cànnabis amb manca de motivació per estudiar, fracàs escolar, problemes de conducta, etc.

Partint de la idea d'incidir en els factors de protecció com a mesura de prevenció, la Unitat d'Atenció a les Drogodependències de Calella (UAD) i el Programa Intermunicipal de Drogues de l'Alt Maresme (PID) han dissenyat el  programa psicoeducatiu per a joves "a+".

Aquest programa consta de 8 sessions, on principalment es treballen habilitats socials com l'expressió i integració de les emocions, l'autoestima, la resiliència, la presa de decisions davant el conflicte, també l'autocura i responsabilització per la seva salut i la vinculació a l'activitat i a entitats de lleure. Les intervencions seran conduïdes per l'Educadora de la UAD i la coordinadora del PID, però en algunes sessions també col·laborarà personal d'infermeria del Centre d'Atenció Primària de Salut de Calella i l'Educadora de Serveis Socials d'aquest municipi.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat