espaiS@lut - Setembre 2014

Butlletins
Setembre 2014 - #31

El Servei de Salut Pública informa

Suport als municipis del litoral barceloní en l'àmbit de la seguretat i salubritat a les platges

El Servei de Salut Pública de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona col·labora amb els ajuntaments del litoral (excepte Barcelona ciutat), en la millora de les condicions de seguretat i salubritat a les 95  platges de la demarcació de Barcelona.

Per una banda, ha atorgat als municipis respectius ajuts per un valor total de 634.995,29 Euros per garantir els serveis de salvament i socorrisme, el lloguer i manteniment de totes les infraestructures relacionades, així com per a campanyes municipals d'educació i informació en l'àmbit de la protecció i la promoció de la salut a les platges.

Aquesta quantitat representa un 24,58% més que els 2 darrers anys, i pel que fa al nivell de cobertura del cost total de les actuacions municipals també ha augmentat del 23% al 35%.

També, aquest any, el Servei de Salut Pública ha continuat oferint als municipis, la campanya de platges "Cuida les platges i cuida't tu", adreçada a promoure i protegir la salut de les persones usuàries de les platges.

En l'àmbit d'aquesta campanya, enguany, s'ha facilitat als ajuntaments 35.000 ventalls amb consells bàsics sobre el sol, la mar i les picades de meduses i s'han posat a disposició de les famílies 15.000 polseres d'identificació per a infants, els quals s'han trobat a la majoria dels llocs de socors visitats. 

Pel que fa a les infraestructures adreçades a la prestació del servei de salvament i socorrisme (llocs de socors, torres de vigilància, llocs d'intervenció immediata, cadires de vigilància, embarcacions de salvament, motos aquàtiques de salvament, vehicles terrestres de suport, abalisament i canals d'entrada i sortida d'embarcacions, senyalització vertical dels serveis, pals de bandera, megafonia i altres materials tant sanitaris com de salvament) enguany s'ha observat que les platges disposen d'abalisament de la zona de bany així com canals suficients, amb una clara tendència a l'ús de les cadires de vigilància en detriment de les torres de vigilància i en general un bon estat dels materials.

Destacar que durant aquest estiu l'espai web "Cuida les platges i cuida't tu" ha estat visitat per 2.851 persones on, entre d'altres opcions educatives, han pogut trobar el conte i la cançó dels Pirates de la Platja. Pel que fa a l'espai de consulta dels equipaments de les platges de la província de Barcelona ha tingut 9.244 visites.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat