espaiS@lut - Setembre 2014

Butlletins
Setembre 2014 - #31

Espai municipal

Programa Thao salut infantil

Al febrer de 2009 l'Ajuntament de Martorell es va adherir en aquest programa per un període inicial de 4 anys, i al 2014 s'ha renovat aquest compromís.

Martorell ha renovat aquest compromís amb el Programa Thao a través de la signatura d'un nou conveni entre el Patronat Municipal de Serveis d'Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) i la Fundació Thao, per un període de 4 anys més per continuar amb el desenvolupament del programa, període que tot just acaba d'iniciar-se.

En aquests sis anys l'ajuntament de Martorell s'ha implicat en les diferents temporades temàtiques dedicades als grups d'aliments, activitats o problemàtiques, realitzades any rere any en aquest primer període d'adhesió al Programa Thao. Aquestes han estat la temporada de les verdures (març 2009 - agost 2009), la temporada dels lactis (setembre 2009 - febrer 2010), la temporada de l'activitat física (març 2010 - octubre 2010), la temporada del peix i el marisc (setembre 2010 - agost 2011), la temporada de l'estalvi i de la cuina fàcil i saludable (setembre 2011 - agost 2012) i la temporada 2013 de la promoció de la varietat mediterrània i el producte de proximitat.

ThaoinsA més dels tallers en els que s'han realitzat les activitats de cada temporada temàtica, a cada escola s'han realitzat altres activitats com visites al mercat municipal on els nens i nenes han pogut veure els aliments en un estat diferent a l'habitual, que acostuma a ser directament a la taula. S'han realitzat també esmorzars saludables on s'intenta conscienciar als nens i nenes i a les famílies de la importància de començar el dia ben alimentats i amb productes naturals. També s'han realitzat activitats esportives vàries més enllà de la temporada corresponent al 2010.

A més, per a aquesta nova etapa, s'ha redactat un conveni entre el Patronat Municipal de Serveis d'Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) i els diferents col·legis que duen a terme les activitats de les temporades Thao, que un cop en marxa, reconeixerà la problemàtica de salut entre els infants a l'actualitat, i on les escoles que s'adhereixin promouran els valors saludables més enllà de l'àmbit d'actuació propi i donaran més visibilitat a les activitats realitzades entre les famílies amb la realització d'escrits per a la difusió.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat